Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Kuinka kasvattaa F1-hybridikannabiksen siemenistä

F1


🚀 F1-hybridien kasvattaminen K&V

Sopivatko F1-hybridikannabiksen siemenet aloittelijoille?
Ehdottomasti! Näiden siemenien elinvoima ja parempi vastustuskyky tekevät niistä itse asiassa muita siemenvaihtoehtoja helpompia kasvatettavia.
Mikä on F1-hybridien ja muiden lajikkeiden ero?
F1-hybridit luodaan kahta puhdasta sisäsiittoista genetiikkalinjaa käyttäen. Sisäsiittoisten genetiikkojen käyttö hyödyntää heteroosina tunnettua ilmiötä. Tämän ilmiön myötä oikein valittujen lajikkeiden jälkikasvun elinvoimaisuus on huomattavan korkea.
Kuinka pitkään F1-hybridit kukkivat?
Autoflower-lajikkeiden kukkimisaika on 38–55 päivää.
Milloin F1-hybridit ovat sadonkorjuukunnossa?
Autoflowerit valmistuvat yleensä vähän yli 60 päivässä. Valoriippuvaiset lajikkeet vaativat pidemmän ajan, mutta kokonaiskesto riippuu vegetatiivisen kasvujakson pituudesta. Ulkona voit odottaa pääseväsi sadonkorjuuseen syys-lokakuussa.

F1-hybridilajikkeet omaavat paremman vastustuskyvyn, suuremmat sadot, korkeammat kannabinoidi- ja terpeenipitoisuudet sekä lyömättömän yhdenmukaisuuden. Jokaisen kasvattajan tulisi kokeilla näiden kasvattamista ainakin kerran elämässä. Alla kerromme miten F1-hybrideitä kasvatetaan niin sisällä kuin ulkona.

Idättäminen

F1-hybridisiementen idättäminen ei käytännössä eroa muiden lajikkeiden idättämisestä – eroja on vain yksi. F1-hybridien suurempi elinvoima nimittäin tekee niistä vähemmän haavoittuvaisen juurten patogeeneille, jotka voivat tappaa muut taimet. Ne eivät kuitenkaan ole täysin immuuneja tälle ongelmalle. Tässä yleisimmät idätystavat:

⛏️ Suorakylvö kasvualustaan

🌱 Idätyskuutiot: Idätyskuutiot sisältävät hyödyllisiä mikro-organismeja, jotka antavat taimelle etumatkaan elinpolun ensiaskeleille.

🥛 Vesilasimenetelmä

🧻 Märkä talouspaperi -menetelmä

Jos et käytä suorakylvöä tai idätyskuutiota, tulisi sinun siirtää itänyt siemen kasvualustaan, kun sen siemenestä ulos ponnistava alkeisjuuri on 1–2 senttimetriä mittainen. Seuraavat vinkit auttavat sinua edistämään F1-hybridisi kasvua ja terveyttä sen ottaessa kriittisiä ensiaskeleitaan.

  1. Vältä ylikastelua: Liian suuren vesimäärän antaminen taimivaiheessa voi tukahduttaa juuriston ja altistaa sen kasvitaudeille.
  2. Pidä huoli riittävästä vedenläpäisystä: Käytä perliittiä, vermikuliittia ja hiekkaa parantamaan vedenläpäisykykyä.
  3. Älä odota liian pitkään valojen kanssa: Taimi tarvitsee valoa heti murtautuessaan ulos kasvualustasta. Ilman riittävää valoa siitä tulee pitkä ja heikko.
  4. Älä ruoki: Taimi ei tarvitse ravinteita ainakaan ensimmäisen viikon aikana, kasvualustassa olevasta ravinnekuormasta riippuen.
  5. Pidä huoli kosteudesta: Käytä idätyslaatikkoa kosteuden pitämisessä 70 %:n tuntumassa.

Tyypillisesti taimivaihe kestää noin viikon siitä, kun taimi pusertui ensimmäisen kerran pinnan läpi. Tämän jälkeen kasvi siirtyy vegetatiivisen kasvun vaiheeseen.

Valoriippuvaisten F1-hybridien kasvattaminen sisällä

Valoriippuvaiset F1-hybridit ovat lajikkeita, jotka vaativat valojakson muutoksen (12/12) kukkiakseen. Ne kasvavat samalla tavalla kuin normaalit ja feminisoidut lajikkeet. F1-hybridien siemenet tuottavat kuitenkin yhdenmukaisempia kasviyksilöitä, joiden sato-odotukset ja fytokemialliset ominaisuudet ovat parempia. F1-hybridien kasvattamiseen sisällä ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa, vaan kasvattaja voi valita usean eri lähestymistavan väliltä.

Parhaat valot F1-hybrideille

Lighting for F1

Kasvit tarvitsevat fotoneita fotosynteesiin eli yhteyttämiseen, energian luomiseen ja selviytymiseen. Erilaisia valovaihtoehtoja on lukuisia, kuten esimerkiksi CFL, HID ja LED. Riippumatta valitusta lampputyypistä, on tärkeä varmistaa valaisimen voimakkuuden olevan optimaalisella tasolla fotosynteesin näkökulmasta. Se ei saa kuitenkaan olla niin voimakas, että kasvi kärsii valostressistä.

Valotehon säätöön sisätiloissa on olemassa kolme pääasiallista tapaa. Voit pidättäytyä lamppuvalmistajan suosituksissa per neliömetri. Jos haluat säätää valoa hieman tarkemmin, voit käyttää apua LUX-mittaria. Luxeja mitattaessa sinulla tulisi olla kolme eri säätöä kannabiksen elinkaareen vaateet täyttämään:

  • Taimivaihe 5,000–7,000 lux
  • Vegetatiivinen kasvuvaihe: 15,000–50,000 lux
  • Kukitusvaihe: 45,000–65,000 lux

Ideaalitilanteessa käytössä on PAR-valomittari valojen säätöön. Tämä mittarityyppi on LUX-mittaria kalliimpi, mutta antaa sen vastapainoksi arvokasta dataa. Tähtää 300–400 µmols/m²/sekunti PAR-arvoon optimaalisen kasvun saavuttamiseksi.

Valon intensiteetin lisäksi valojakso on tärkeässä roolissa valoriippuvaisia F1-hybridilajikkeita kasvatettaessa. Vegetatiivisen kasvuvaiheen aikana valot ovat tyypillisesti päällä 18-24 tuntia vuorokaudessa. Kukituksen aloittamiseksi valoisan jakso tulee kuitenkin rajoittaa 12 tuntiin vuorokaudessa aina sadonkorjuuseen asti.

F1-hybridien kasvualusta ja ravinteet

Medium and Nutrition

Valon ohella kasvualustalla ja käytetyillä lannoitteilla on merkittävä vaikutus F1-hybridien tuottamaan lopputulokseen.

Oli lähestymistapasi mikä vain, tulee sinun ottaa huomioon F1-hybridilajikkeiden spesifiset vaatimukset kasvin elinkaaren aikana. Kasvuvaiheen aikana kasvi tarvitsee enemmän typpeä, sillä ne käyttävät tätä niiden aminohappojen rakentamiseen, joita tarvitaan kasvulle tärkeiden rakenteellisten proteiinien luomiseen. Jos haluat pitää asiat mahdollisimman simppeleinä, on RQS Easy Grow Booster tableteissa kaikki tarvittava oikeassa suhteessa kasvuvaiheen tarpeet täyttämään.

Kun F1-hybrideitä kasvatetaan sisätiloissa, on puutarhurilla täysi kontrolli niiden kukkimisen suhteen. Kukinnot alkavat kehittyä, kun valojakso sisältää enintään 12 tuntia valoja ja 12 tuntia (tai enemmän) pimeää. Tämä valojakso kertoo kasville ”syksyn” lähestyvän ja saa sen aloittamaan kukkimisen. Kukkimisen aikana kasvin ravinnetarpeet muuttuvat uudelleen. Nyt ne tarvitsevat vähemmän typpeä, mutta enemmän kaliumia ja fosforia. RQS Easy Bloom Booster tabletit sisältävät juuri oikean määrän näitä makroravinteita.

Lämpötila ja kosteus

Sisäkasvatuksessa kontrolli kasvatustilan olosuhteiden suhteen on lähes täydellinen. Käytä tuulettimien, ilmanvaihdon ja lämmittimien yhdistelmää (ilmastosta riippuen) pyrkiäksesi pitämään päivälämpötila optimaalisessa haarukassa: 

  • taimivaihe: 20–25°C
  • Vegetatiivinen kasvuvaihe: 22–28 °C
  • Kukitusvaihe: 20–26 °C

Kasvattajan täytyy olla kartalla myös ilmankosteuden eli ilmassa olevan vesimäärän suhteen pitääkseen F1-hybridit onnellisina ja terveinä. Kannabis pitää kosteudesta erityisesti elinkaarensa alkupuolella, mutta kukituksessa se ei juurikaan kosteutta tarvitse. Käytä tuulettimia, ilmankostuttimia ja ilmakuivaajia pitääksesi ilmakosteuden sopivassa haarukassa:

  • Taimivaihe: 65–70 %
  • Vegetatiivinen kasvuvaihe: 40–70 %
  • Kukitusvaihe: 40–50 %

Voit käyttää lämpö/kosteusmittaria lämpötilan ja ilmankosteuden samanaikaiseen tarkkailuun.

Integroitu tuholaistorjunta

Pest Management

F1-hybridikannabislajikkeet omaavat muita lajikkeita paremman vastustuskyvyn tuholaisia ja kasvitauteja vastaan, mutta ne eivät ole immuuneja näille uhille. The Agriculture and Horticulture Development Board määrittelee[1] integroidun tuholaistorjunnan (integrated pest management, IPM) koordinoiduksi ja suunnitelluksi strategiaksi tuholaisten rikkaruohojen ja kasvitautien ehkäisemiseen, havaitsemiseen ja hallintaan. Nämä ongelmat ovat paljon yleisempiä F1-lajikkeiden ulkokasvatuksessa, mutteivät ne ole tuntemattomia sisäkasvatuksessakaan.

Hyödynnä oheisia vinkkejä F1-hybridien sisäkasvatuksessa pitääksesi kannabiskasvisi vapaana taudeista ja tuholaisista:

  • Käytä hyödyllisiä mikrobeita: Laittamalla kasvisi juurten sekaan mykorritsa- tai trichoderma-suvun sieniä edesautat kasvin kasvua ja suojaat juurijärjestelmää maaperän patogeeneiltä.
  • Hyödynnä hyönteisverkkoja: Asentamalla hyönteisverkot kasvatustilaan johtaviin kanaviin luot fyysisen esteen joka auttaa pitämään tuholaiset poissa.
  • Käytä liima-ansoja: Ne ovat erinomainen ennaltaehkäisevä tekniikka ja hoitokeino harsosääskien ja ripsiäisten tapaisia tuholaisia vastaan.
  • Pidä huoli hyvästä hygieniasta.

Kasvunmuokkaus- ja harvennustekniikat

Training F1

  • LST: Alhaisen stressin tekniikka (low-stress training, LST) perustuu kasvin sitomiseen siten, että leveyssuunnan kasvu tehostuu ja budien koko yhdenmukaistuu saadun valon jakautuessa tasaisemmin koko kasville. LST ei aiheuta vahinkoa kasvin kudoksille, eli se ei hidasta kasvua joidenkin muiden alla ehdotettujen tekniikoiden tapaan.
  • Supercroppaus: Supercropping tai supercroppaus on edistynyt kasvunmuokkaustekniikka, joka parantaa merkittävästi satoa. Se perustuu kasvin haarojen hellään puristamiseen ja taivuttamiseen siten, että lehvästö saadaan muotoon, joka optimoi budien tuotannon ja sitä myötä sadon.
  • Lollipopping: Lollipopping on kasvunmuokkaustekniikka, jossa alemmat haarat ja budipaikat poistetaan jättäen jäljelle vain tikkarin muotoinen kasvi. Tämä suuntaa kasvin resurssit jäljelle jääneisiin osiin pienentäen kukintojen määrää, mutta suurentaen niiden kokoa.
  • Latvominen: Kannabiksen latvominen saa kasvin erittämään kasvuhormonia sen muihin osiin parantaen näin leveyssuunnan kasvua ja rajoittaen kasvin korkeutta. Parhaiden mahdollisten tulosten aikaansaamiseksi, muista käyttää tätä tekniikkaa ainoastaan valojaksoisiin F1-kasveihin, ei F1-autoflowereihin.
  • Harvennus: Aurinkolehtien hallittu harventaminen auttaa lisäämään ilmankiertoa ja parantaa alempien kukintojen valonsaantia.

Voinko kasvattaa useampaa lajiketta samassa kasvatustilassa?

Ilman muuta. Useamman F1-hybridilajikkeen kasvattamiselle samassa tilassa ei ole mitään estettä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että lopputulos on parempi, jos samaan tilaan laitetut lajikkeet vastaavat toisiaan korkeuden ja kukkimisajan osalta. Tämä auttaa ehkäisemään sen valitettavan skenaarion, että kasvi jää toisen varjoon ja sato toivottua pienemmäksi.

Miten ja milloin korjata valoriippuvaisten F1-hybridien sato sisäkasvatuksessa

Valoriippuvaisten F1-hybridien sadonkorjuuaika riippuu niiden kukitukseen kääntämisen ajankohdasta. Valosyklin vaihduttua 12–12-jaksoon kukkiminen valmistuu tyypillisesti noin 8–9 viikossa. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain korjata sato asianmukaisesti ja prosessoida budit oikein.

Tähän on kaksi vaihtoehtoa: leikata kasvit juuresta ja ripustaa ne ylösalaisin kuivumaan tai leikellä yksittäiset budit irti ja asettaa ne yrttikuivuriin.

Kuivaa budit pimeässä huoneessa noin 50 % suhteellisessa ilmankosteudessa. Tiedät niiden olevan riittävän kuivia siinä vaiheessa, kun varsi napsahtaa poikki sitä taivutettaessa. Kukintojen kuivuttua laita ne budipurkkeihin ja lisää sekaan RQS Moisture Fighters kosteudenhallintapakkaus. Anna budien kypsyä vähintään 6 viikkoa parhaan mahdollisen maun ja pehmeyden takaamiseksi.

Humidity Pack

Autoflower F1-hybridien kasvattaminen sisätiloissa

F1-hybridilajikkeita on saatavina sekä valoriippuvaisina että autoflowereina – jälkimmäisiä lajikkeita ovat mm. Orion F1, Titan F1 ja Medusa F1. Perinteisten autoflowerien tapaan myös F1-autoflowerit ovat helppoja kasvatettavia. Ne ovat pieniä ja matalia, hyvin vahvoja ja valmiita vain viikoissa. Voit kasvattaa niitä pitkälti samaan tapaan kuin valoriippuvaisia F1-hybrideitäkin, mutta muutama tärkeä ero niissä on.

Erot valon suhteen

Autoflowerit eivät tarvitse valojakson säätöä kukkiakseen, sillä niiden kukkimisen määrittää geenien määräämänä kasvin sisäisen kello. Monet kasvattajat pitävät valoa päällä 24 tuntia vuorokaudessa vegetatiivisen kasvuvaiheen aikana ja pudottavat valotunnit kahteenkymmeneen kukinnan käynnistyessä. Voit kuitenkin jättää valojakson 24 tuntiin kasvin koko elinkaaren ajaksi. Tämä nopeuttaa kasvua, mutta nostaa luonnollisesti sähkölaskua.

Erot kasvunmuokkauksen suhteen

Kasvunmuokkaus voi auttaa repimään huimia tuloksia irti autoflowereista oikein suoritettuna. F1-hybridiautot tarjoavat jo lähtökohtaisesti perinteisiä suurempia satoja, joten kasvun optimointi voi johtaa tuottopotentiaalia vielä normaaliakin pidemmälle. Otathan kuitenkin huomioon, että autoflowerien kanssa tulisi käyttää vain alhaisen stressin kasvunmuokkausta (LST). Autoflowerit kasvavat niin nopeasti, ettei niillä ole aikaa palautua kunnolla stressaavammista solurakenteita rikkovista tekniikoista.

Miten ja milloin korjata sato

Sinun tulisi korjata, trimmata, kuivata ja kypsyttää sato samaan tapaan kuin valoriippuvaisten lajikkeiden kanssa. Autoflowereita täytyy kasvattaa niiden erityispiirteet huomioiden, mutta sadonkorjuun ja prosessoinnin suhteen eroja ei ole.

Buy F1 Hybrids

Valoriippuvaisten F1-hybridien kasvattaminen ulkona

Kannabiksen kasvattaminen ulkona on eri peli sisäkasvatukseen verrattuna. Paikalliset ilmasto-olot, tuholaiset, kasvitaudit, sääriski ja yleisellä tasolla kontrollin puute kasvatusolosuhteiden mukaan tekevät hommasta vaikeampaa. Onneksi ulkokasvatus on myös erittäin palkitsevaa puuhaa.

F1-hybridit ovat kuin tehtyjä näiden haasteiden selättämiseen. Niiden kahdesta sisäsiittoisen lajikkeen risteyttämisestä juurensa juontava luontainen risteytyselivoima antaa niille paremman vastustuskyvyn tuholaisia, tauteja, kuivuutta ja liian kosteita oloja vastaan.

Suunnittele kasvatuskausi

Valoriippuvaisten kasvien kukkiminen riippuu auringosta, eli projektisi on sidottu vuoden luonnolliseen rytmiin. Pohjoisessa syksyn kylmyys tulee päälle kuitenkin vauhdilla. Kasvihuoneet tai kasvatustunnelit voivat auttaa venyttämään kasvatuskautta. Ne auttavat saamaan kasvit ulos aiemmin ja toimivat myöhemmin suojana epäsuotuisia sääoloja vastaan.

Jos kasviesi kotiosoite on etelässä, voit lukea itsesi onnekkaiden joukkoon. Sinun ei nimittäin tarvitse kärsiä samaan tapaan lyhyen kasvatuskauden rajoitteista. Sen sijaan saatat joutua suojaamaan kasvejasi polttavan kuumilta lämpöaalloilta ja kuivuusjaksoilta.

Kasvin sijoittelu ja suojaus

Kasvin sijoittelu on erittäin tärkeässä asemassa tuotto-odotusten kannalta. Paras vaihtoehto olisi sijoittaa se etelän suuntaan siten, että se kerää päivän aikana maksimaalisen määrän auringonvaloa. Jos kuitenkin asut erityisen kuumalla alueella, voi kasvisi hyötyä suojasta iltapäivän aikana. Jos kasvatat ruukuissa, voit vain nostaa ne uuteen paikkaan olojen käydessä liian tukalaksi. Jos taas kylvit kasvin suoraan maahan, voi suojakankaiden asentaminen auttaa olosuhteiden käydessä liian rankoiksi.

Kasvualusta

Ulkona kasvattaja voi valita ruukkukasvatuksen, nostettuihin kukkapenkkeihin kylvämisen tai suorakylvön multaan. Jos valitset ruukut, kannattaa kasvualusta kopioida sisäkasvatuksesta. Jos valinta kohdistuu penkkikasvatukseen tai suorakylvöön, voit käyttää näitä kikkoja pitämään F1-hybridisi huippukunnossa.

  • Aloita kompostointi: Kompostoi kotitalouden bio- ja puutarhajätteet. Ne ovat ilmaisia, vuosittain lisättäviä ravinteita kasveillesi.
  • Ole vapaamielinen biologisten lisien kanssa: Maaperä on rikas biologisen elämän suhteen, mukaan lukien bakteerit ja patogeenit. Voit parantaa kasviesi elämän edellytyksiä lisäämällä kasvualustaan mykorritsassieniä, Trichoderma-suvun homeita ja rizobakteereita.
  • Älä kynnä: Pidättäydy maaperän kyntämiseltä ensimmäisen vuoden jälkeen. Suorakylvöllä tarkoitetaan sellaista viljelyä, jossa maaperää ei kynnetä ennen kylvöä. Näin toimimalla jätät rauhaan maaperän tärkeät sienirihmastot ja eliöpopulaatiot.
  • Käytä lehtikatetta: Lisäämällä ohuen kerroksen ruohonleikkuujätettä, kompostia tai kuolleita lehtiä autat suojaamaan maan pintakerroksen ravinneverkko ja edistät ravinteiden kiertoa.
  • Käytä suojakasveja: Pidä maan pintakerros suojassa kasvattamalla herneiden ja papujen sitkeitä ja elinvoimaisia kasveja talviaikaan. Nämä kasvit vapauttavat hiiltä maaperään ja pitävät mikrobipopulaatiot elossa talven aikana.

Tuholaisten ja kasvitautien torjunta

Outdoor pest prevention

Tuholaiset ja kasvitaudit ovat yleisempiä ulkokasvatuksessa. Hyönteiset siellä vaeltavat siellä vapaina ja kasvitaudit voivat olla maaperässä lepotilassa pitkiä aikoja. F1-hybridilajikkeita viljelemällä olet kuitenkin etulyöntiasemassa. Ne ovat nimittäin huomattavasti vastustuskykyisempiä ongelmille ja niiden vahvemmat kannabinoidi- ja terpeeniprofiilit torjuvat tuholaisia tehokkaammin.

  • Käytä hyönteisverkkoja: Suojaverkon pystyttäminen yksittäisen kasvin tai kukkapenkin päälle ei ole suuri homma. Nämä fyysiset esteet rajoittavat tehokkaasti perhosentoukkien, ripsiäisten ja jopa lintujen pääsyä kasviesi kimppuun.
  • Vältä kemiallisia torjunta-aineita: Vaikka ne ovatkin tehokkaita lyhytaikaisessa käytössä, ovat nämä kemikaalit haitallisia maaperän ravinneverkoille ja voivat antaa kasvitaudeille pääsyn osaksi maanalaista mikrobipopulaatiota.
  • Opettele tekemään luomutorjunta-aineita: Valkosipuli, tomaatinlehdet ja eteeriset öljyt toimivat luonnollisina torjunta-aineina:
  • Kylvä kumppanuuskasveja: Kumppanuuskasvien kylväminen kannabiksen läheisyyteen voi auttaa torjumaan tuholaisia. Toiset lajikkeet taas voivat vetää niitä puoleensa – ja pois satosi kimpusta.
  • Kasvata polykulttuureita: Sinun ei tarvitse varata erillistä tilaa kumppanuuskasveillesi. Voit koota joukon monista eri kasvilajeista ja kasvattaa niitä kannabistesi keskuudessa. Tämä auttaa pitämään maaperän kunnossa, mutta minimoi myös kasvitautien leviämisen samaa lajia edustavien kasviyksilöiden välillä.

Milloin korjata sato

Kasvisi saavuttavat elinkaaren päänsä syys-lokakuussa, riippuen valitsemistasi lajikkeista ja siementen kylvöhetkestä. Arvailun sijaan paras tapa oikean hetken määrittämiseen on käyttää luuppia tai mikroskooppia ja tutkia seuraavien rakenteiden tilaa:

  • Emit: Nämä pienet karvat törröttävät kannabiksen kukinnoista. Ensin valkoisina, mutta myöhemmissä vaiheissa kukintojen kypsyessä oranssiin taittuen. Tähtää sadonkorjuu siihen hetkeen, kun 60–70 emeistä on tumman oransseja.
  • Trikomit: Nämä pienet rauhaset ovat vastuussa kannabiksen kukintojen huurteisesta kuorrutuksesta. Budien kypsyessä trikomien väri muuttuu hiljalleen. Ensin ne ovat läpinäkyviä, sitten maitomaisen valkoisia ja viimeisessä vaiheessa läpitunkemattoman tummia.

Kasvatustunnelit ja kasvihuoneet ovat oivia työkaluja kukkimisen myöhäisissä vaiheissa. Runsaat sateet ja korkea kosteus kun lisäävät merkittävästi homeriskiä tässä vaiheessa.

AutoflowerF1-hybridien kasvattaminen sisällä

Autoflowering F1

Valoriippuvaiset kasvit pärjäävät yleensä hyvin ulkokasvatuksessa, mutta entä autoflowerit? Jos olet perehtynyt autoflowerien saloihin, tiedät varsin hyvin niiden pärjäävän melkein missä vain olosuhteissa. Jos autoflowerit ovat elinvoimaisia F1-hybrideitä, on sinulla käsissäsi kasvi, joka kasvaa ja kukoistaa minimaalisella avulla. Noudata alla olevia ohjeita kasvattaessasi F1-hybrideitä ulkona.

Milloin istuttaa

Autoflower F1-hybridien elinkaari kestää noin 60–85 päivää. Niiden kasvunopeus antaa kasvattajalle paljon liikkumavaraa. Istutuksen kanssa ei ole kiirettä maaperän sulettua edes kylmässä ilmastossa, vaan voit kylvää siemenet siinä kohtaa kasvukautta kun parhaaksi katsot. Esimerkiksi rajallisessa tilassa kasvattaja voi autojen avulla saada monta satoa vuodessa.

Jos tilaa on käytössä enemmän, voit laittaa ensin kasvamaan valoriippuvaiset kannabikset ja istuttaa niiden seuraksi myöhemmin autoflowereita. Voit myös istuttaa molemmat samaan aikaan ja nauttia korjata näin autoflowereita valoriippuvaisten ollessa vielä kypsymässä sadonkorjuuseen.

Ideaali ilmasto

Autoflowerit ovat lähtöisin Siperiasta, kylmältä ja lyhyen kasvukauden alueelta. Ne suoriutuvat hyvin myös lämpimässä, mutta sopivat erityisen hyvin pohjoisilla leveyspiireillä asuvien kasvattajien käyttöön. Autoflowerien avulla sato on jo kuivumassa siinä vaiheessa, kun halla alkaa uhata.

Milloin ja miten korjata sato

Ulkokasvatetut autoflower F1-hybridit tulee katkoa ja käsitellä samaan tapaan kuin mikä vain kannabis. Lajikkeesta riippuen valmista on voinut tulla vain 60 päivässä taimen itämisestä lukien.


F1:n jälkeen ei välttämättä ole paluuta

Nyt tiedät kaiken oleellisen F1-hybridilajikkeista, niin suurista ja komeista valoriippuvaisista vaihtoehdoista kuin että pienistä ja nopeista autoflowereista. Jos olet tottunut kasvattamaan perinteisiä polyhybridilajikkeita, osaat taatusti arvostaa F1-hybridilajikkeiden elinvoimaa, terveyttä, tuottavuutta ja potkua. Loppuun varoituksen sana: olipa valintasi sitten valoriippuvainen tai autoflower, ei F1-hybridien tieltä ole välttämättä enää paluuta…

External Resources:
  1. Integrated pest management (IPM) hub | AHDB https://ahdb.org.uk
Vastuuvapautuslauseke:
Tämä artikkeli on tehty puhtaasti opetustarkoituksessa. Artikkelin sisältämät tiedot on kerätty ulkoisista lähteistä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

Categories
eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 39653 arvosteluun