Cheese-kannabislajikkeiden historia
Cheese-lajike on tuttu lähes jokaiselle kannabiksen polttajalle ja kasvattajalle. Tämä titaani on kestänyt ajan hampaan eikä kalpene edes vertailussa moderneihin, erittäin voimakkaisiin lajikkeisiin. Seuraavassa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tästä legendasta ja sen taustasta. Opit samalla parhaat vinkit joidenkin hienoimpien Cheese-lajikkeidemme kasvattamiseen.
Sisällysluettelo:
Mikä on Cheese-kannabis?
Cheese-lajikeella on oikeutetusti paikka klassisten kannabislajikkeiden Hall of Famessa. Lajikkeella on moniulotteinen alkuperätarina, joka alkaa Yhdysvalloista ja päättyy Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Vaikka nykyaika on tuonut mukanaan lajikkeita, joiden THC-pitoisuudet ovat ennätyksellisiä ja terpeeniprofiilit houkuttelevia, on Cheese nostalginen muistutus menneistä ajoista.
Maailmanlaajuisesti tunnettu juustomaisesta maustaan ja tuoksustaan, Cheese tarjoaa fyysisesti rentouttavan pilven, muttei kuitenkaan tee käyttäjistä täysin sohvaan sidottuja. Koska sekä viljelijät että polttelijat ovat ottaneet Cheesen laajalti käyttöön, monet jalostajat ovat käyttäneet Cheese-genetiikkaa uusien lajikkeiden perustana, jotka kaikki tarjoavat aromaattisia vivahteita maukkaasta edeltäjästään.
Onko Cheese sama kuin Skunk?
Ei aivan. Cheese-kannalla ja Skunk #1:llä on paljon yhteistä, mutta ne ovat kuitenkin kaksi erillistä lajiketta. Kuten huomaat Cheesen historiasta alempana sivulla, tämä lajike syntyi ensin Skunk #1:n fenotyyppinä sen jälkeen, kun se tuotiin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Sekä Skunk #1:llä että Cheesellä on sama syntyperä, mutta ympäristötekijät, jotka aiheuttavat pysyviä muutoksia geenien ilmentymisessä, johtivat lopulta Cheesen syntyyn.
Kanta eroaa Skunk #1:stä monin tavoin, muun muassa makuprofiilin, vaikutusten ja viljelyominaisuuksien osalta. Cheese aloitti vain kloonilajikkeena, mutta jalostajat alkoivat lopulta kasvattaa pistokkaita siemeniksi ja vakauttaa kasveja jäljittelemään alkuperäisen fenotyypin aromiprofiilia.
Mikä on Cheese-lajikkeen tarina?
Cheese-kannabislajikkeen historia alkaa Yhdysvalloissa 1980-luvulla. Siellä Sacred Seedsin legendaarinen kasvattaja Sam "the Skunkman" päätti täyttää matkalaukun omilla genetiikoillaan ja suunnata Amsterdamiin kehittyvään kannabiskeskukseen. Siemenkätkönsä joukossa Sam kuljetti ikonisen luomuksensa Skunk #1:n. Siellä lajike saavutti nopeasti suosiota vahvan pilvensä ja ainutlaatuisen, haihtuvista rikkiyhdisteistä johtuvan arominsa ansiosta.
Tämän uudenlaisen fenotyypin houkuttelevista piirteistä huolimatta maan viljelijät kohtasivat kuitenkin pian ongelmia. Vaikka näiden budien kirpeys teki Skunk #1:stä välittömän hitin, aiheutti sen voimakas tuoksu myös ongelmia. Monet viljelijät nimittäin raportoivat poliisin vierailuista, kun heidän kasvinsa alkoivat kukkia. Tästä takaiskusta huolimatta Skunk #1:n suosio säilyi vahvana, mutta se pakotti viljelijät innovoimaan edelleen ja tuottamaan lajikkeita, joiden tuoksu on vähemmän ilmeinen. Ison-Britannian kasvattajat huomasivat nämä geenit, ja sinne saapui erityinen siemenerä 1980-luvun lopulla.
Briteissä tuntematon viljelijä törmäsi ainutlaatuiseen fenotyyppiin. Muiden ominaisuuksiensa ohella sillä oli erityisen juustoinen aromi, jota ei tavallisissa Skunk #1 -kasveissa esiintynyt. Säilyttääkseen fenotyypin viljelijä otti kasvista kloonin, joka päätyi lopulta The Exodus Collectiven käsiin. Sosiaalisesta aktivismistaan ja massiivisista ilmaisista bileistään tunnetun kollektiivin Cheese-lajike saavutti valtavan suosion Ison-Britannian kannabiskentällä, ja se on pysynyt korkealla tasolla niistä päivistä lähtien.
Onko Cheese vahva lajike?
Britannian Cheese-lajikkeesta puuttuu monien nykyaikaisten hybridien huomattava teho, mutta monet veteraanit kannabiksen polttajat kertovat, että tämä ei ole haitaksi Cheese-kokemukselle. Lajikkeen THC-pitoisuus on noin 20 prosenttia, mutta kannabinoidi ei toimi vaikutuksiaan tyhjiössä. Muut ainesosat, kuten terpeenit, vahvistavat pilveä ja tuottavat kohottavan ja euforisen vaikutuksen, joka ei missään nimessä ole vähäpätöinen.
Cheese-kannabiksen intensiivinen tuoksu ja vetovoima
Yhdistyneen kuningaskunnan Cheese tuottaa kunnioitettavia satoja ja miellyttäviä vaikutuksia, mutta sen aromaattinen profiili on sen todella muiden joukosta esiin nostava ominaisuus, ja samalla tärkein syy siihen, että Cheese-kannabis on edelleen niin suosittua tänäkin päivänä. Monimutkaiseen tuoksuun vaikuttavat useat eri terpeenit, kuten terpinoleeni, okimeneeni ja myrseeni, jotka tuoksuvat mintulle, hedelmille ja yrteille.
Cheesen ainutlaatuisen tuoksun ja maun taustalla ovat kuitenkin pääasiassa sen sisältämät haihtuvat rikkiyhdisteet (VSC-yhdisteet). Nämä pistävät yhdisteet ovat vastuussa mm. valkosipulin, sipulin, juuston ja kananmunien aromista. Vaikka tämä saattaa kuulostaa paperilla vastenmieliseltä, antavat nämä kemikaalit tietyille lajikkeille niiden yllättävän maukkaan ja mieleenpainuvan luonteen.
Cheese-lajikkeen budeissa VSC-yhdisteet saavat aikaan vahvoja- arvasitkin varmaan - juustomaisia sävyjä valkosipulilta vaikuttavien vivahteiden rinnalle. Samalla terpeenit tuovat mukaan hienovaraisia hedelmäisiä ja kukkaisia tuoksuja, jotka täydentävät makuprofiilia mukavasti.
RQS:n Cheese-kannabistarjonta
Taitavat kasvattajamme RQS:llä ovat mieltyneet Cheese-lajikkeisiin. Vuosien varrella he ovat käyttäneet alkuperäistä lajiketta ja sen läheisiä esivanhempia jalostuskantana luodakseen uusia Cheese-kannabislajikkeita. Risteyttämällä sitä monien legendaaristen geenien kanssa he ovat luoneet joitakin maukkaimmista ja tuottavimmista saatavilla olevista lajikkeista. Tutustu näihin lajikkeisiin alla.
Royal Cheese
Royal Cheese on yksi haisevimmista saatavilla olevista Cheese-lajikkeista. Aloita kylvämällä siemenesi suoraan lopullisiin ruukkuihinsa. Pidä ne hyvin kasteltuina, kunnes taimet nousevat mullasta 2-3 päivän kuluessa. Viikon 2 loppuun mennessä sinulla on vankka ja terve taimi, joka on noin 7 cm pitkä ja jolla on useita pieniä aitoja lehtiä. Viikolla 4 kasvi on saavuttanut 26 cm:n pituuden, sillä on suuret aurinkolehdet ja paksu, tukeva päävarsi.
Suosittelemme siirtymistä kukitukseen viikolla 6. Tässä vaiheessa kasvillasi on tiheä ja rehevä lehvästö. Viikolla 9 siinä on runsaasti kehittyviä kukkia ja alat huomata tämän lajikkeen pistävän tuoksun täyttävän kasvutilan. Nopeasti kukkivana lajikkeena se saavuttaa korjuukypsyyden vain 7-8 viikossa! Sadonkorjuun aikaan saat jopa 550 g/m² sisäkasveista ja jopa 550 g/kasvi ulkona kasvatetuista kasveista.
Royal Cheese tarjoaa 19 % THC-pitoisuuden sekä karkin, juuston ja hedelmien makuja. Nauti syvän jumittavasta fyysisestä pilvestä joka kerta näitä budeja maistellessasi.
Royal Cheese (Nopeasti kukkiva)
Old School Skunk x Afghani | |
450 - 500 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 viikkoa | |
THC: 17% |
Sativa 40% Indica 60% | |
550 - 600 gr/plant | |
130 - 200 cm | |
Lokakuun alku | |
Jumittava, Selkeä, Tasapainoinen |
Osta Royal Cheese (Nopeasti kukkiva)
Royal Cheese Auto
Royal Cheesen autoflowering-versiona Royal Cheese Auto tuottaa herkullisia nuppuja murto-osassa ajasta. Tämä nopea autoflower käy läpi koko elinkaaren vain 11-12 viikossa siementen itämisestä lukien. Kylvä siemenet suoraan lopulliselle paikalleen yhdessä ripotellun mykorritsasienen kanssa juuriston optimaalista kehitystä varten. Viikon 2 loppuun mennessä taimesi on noin 7-8 cm:n pituinen. Pidä ilmankosteus noin 60 %:ssa tässä vaiheessa. Sovella alhaisen stressin kasvunmuokkaustekniikoita viikolla 3, sillä kasvi alkaa kehittää esikukkia jo viikolla 4.
Siirry kukintaravinteisiin viikon 5 alussa ja harkitse lehvästön harvennusta. Poista lehtiä siten, että lehvästön sisällä olevat nuoret nuput saavat hyvää ilmavirtausta ja valoa. Aloita huuhtelu 2 viikkoa ennen sadonkorjuuta. Varmista, että sinulla on riittävästi säilytysastioita, jotta voit varastoida sisätiloissa enintään 475 g/m² ja ulkona 160-210 grammaa per kasvi tuottavan sadon.
Royal Cheese Auto yhdistää 15 %:n THC-pitoisuuden ja herkullisen juuston, pippurin ja skunkin maun. Sillä on samanlainen maku ja vaikutus kuin alkuperäisellä Cheese-lajikkeella. Nauti näitä budeja vaporisaattorilla osataksesi todella arvostaa niiden makua ja kevyen jumittavaa pilveä.
Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis | |
425 - 475 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 viikkoa | |
THC: 15% |
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20% | |
160 - 210 gr/plant | |
60 - 120 cm | |
11 - 12 weeks after sprouting | |
Fyysisesti rentouttava, Jumittava |
Blue Cheese
Aktivoi makunystyrät Blue Cheesen avulla. Tämä Original Cheesen ja Oregon Blueberry Blendin jälkeläinen tarjoaa poikkeuksellisen paljon VSC:tä ja hedelmäisiä terppejä. Valmistele kasvutila, jonne mahtuu kasveja joiden huippu voi olla160 cm paikkeilla sisällä ja 200 cm ulkona. Kylvä siemenet vesilasimenetelmällä ja siirrä versot lopullisiin ruukkuihinsa, kun niiden juuret ovat saavuttaneet 2 cm:n pituuden. Aloita valojen käyttö sisätiloissa heti, kun taimet murtauuvat esiin mullasta. Viikolla 3 kasvi on kasvanut jo 50 cm:n pituiseksi. Päätä tässä vaiheessa, haluatko muokata kasvua niin, etteivät kasvit ylitä 100 cm:n pituutta, vai jätätkö ne kouluttamatta, jotta ne saavuttavat maksimipituutensa sisätiloissa.
Siirry kukitukseen noin viikolla 6-7. Huomaat, että heikko tuoksu alkaa ilmetä viikkoa myöhemmin. Ota hajunhallintastrategiat käyttöön viikoilla 9-10. Tässä vaiheessa huomaat, että kasvit budit alkavat paisua. Odota, että suurin osa emistä muuttuu oransseiksi, ennen kuin korjaat sadon noin viikoilla 13-14. Sisätiloissa kasvatettavista yksilöistä voit saada satoa jopa 550 g/m².
Nauti rentouttavasta ja jumittavasta pilvestä, jota ruokkii 19 %:n THC-pitoisuus. Keskisuuri CBD-pitoisuus auttaa pitämään tunnelman leppoisana. Karkkien, juuston ja hedelmien maku saa sinut palaamaan tämän lajikkeen pariin yhä uudelleen ja uudelleen.
Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend | |
500 - 550 gr/m2 | |
100 - 160 cm | |
8 - 9 viikkoa | |
THC: 19% |
Sativa 40% Indica 60% | |
500 - 550 gr/plant | |
140 - 200 cm | |
Lokakuun alku | |
Fyysisesti rentouttava, Jumittava, Selkeä |
Blue Cheese Auto
Jos haluat mieluummin maistaa sitä, mitä Blue Cheese tarjoaa lyhyemmässä ajassa, kannattaa hankkia käsiisi Blue Cheese Auto -siemeniä. Tämä alkuperäisen Cheese-lajikkeen, Blueberryn ja ruderalisgenetiikan jälkeläinen tarjoaa kauniita purppuravihreitä budeja ja ihastuttavan juustoisia makuja. Taimi kasvaa noin 2 cm:n korkuiseksi viikon kuluessa itämisestä. Tämä lajike reagoi hyvin nestemäiseen merilevään, kalaemulsioon ja matoteehen kasvuvaiheessa. Käytä haluamiasi kasvunmuokkaustekniikoita viikon 3 paikkeilla, jotta kasvit pysyvät 40-60 cm:n pituisina koko kasvukauden ajan. Viikolle 4 tultaessa kasvillasi on paksu ja vankka varsi ja suuret, vahapintaiset aurinkolehdet sekä kukintojen alkuja.
Vaihda kukinnan aikana lepakon guanoon ja käyneeseen hedelmämehuun, jotta voit tyydyttää lisääntyneen fosforitarpeen. Huomaat voimakkaan juustoisen aromin täyttävän kasvutilasi viimeistään viikolla 8. Aktiivihiilisuodatin toimii hyvin hajun hillitsemiseksi sisätiloissa, ja ulkona kumppanuuskasvit kuten minttu ja basilika auttavat hajun hillitsemisessä. Valmistaudu korjaaman satoa enintään 375 g/m² sisätiloissa ja 60-110 g/kasvi ulkokasvatuksessa.
Sen jälkeen voitkin valmistautua hellimään makunystyröitäsi juuston, mullan, hedelmien ja pippurin mauilla. Kun nämä maut haihtuvat, voit tuntea piristävän pilven hiipivän päällesi.
Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis | |
325 - 375 gr/m2 | |
40 - 70 cm | |
6 - 7 viikkoa | |
THC: 16% |
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25% | |
60 - 110 gr/plant | |
60 - 110 cm | |
10–11 viikkoa itämisen jälkeen | |
Piristävä, Selkeä |
Fast Eddy Automatic CBD
Jos etsit nopeasti kasvavaa lajiketta, joka tarjoaa maukkaita makuja, niin Fast Eddy Automatic CBD on mitä mainioin ehdokas. Tämä korkean CBD-pitoisuuden omaava kanta polveutuu Cheese-, Juanita la Lagrimosa- ja ruderalisgenetiikasta. Kun avaat siemenpaketin, voit alkaa valmistautua katsomaan, kuinka tämä lajike ryntää läpi koko elinkaaren vain 10-12 viikossa. Viikon 1 lopussa taimi on noin 5 cm:n korkuinen. Pidä ilmankosteus noin 70 %:n tasolla terveen kasvun tukemiseksi. Tämä Cheese-lajike saavuttaa 18 cm:n pituuden noin viikolla 3. Sido kasvin kärki kiinni, jotta sivuhaarat kurottavat kohti taivasta muodostaen tasaisen ja tuottoisan latvuston. Esikukkien ilmestyminen viikolla 4 merkitsee siirtymistä kukintaan.
Kun kukinnan toinen viikko koittaa, voit jo huomata nuoria nuppuja, jotka ovat täynnä valkoisia emikarvoja. Jäljittelemätön Cheese-kannabiksen tuoksu alkaa tulvia kasvutilaasi kukintaviikolla 3. Huuhtele kasvisi 2 viikkoa ennen sadonkorjuuta saadaksesi mahdollisimman pehmeän makuiset budit. Varaudu kuivaustilassa siihen, että sisäkasveista voi saada jopa 450 g/m² ja ulkokasveista 80-130 g/kasvi.
Fast Eddy Automaticin noin 9 %:n THC- ja CBD-pitoisuus 9 % tarjoaa kirkkaan pilven ja saas sinut leijailemaan pilvien seassa. Nauti juustojen, sitrushedelmien ja mullan maukkaista mauista.
Fast Eddy Automatic CBD
Cheese x Juanita la Lagrimosa x Ruderalis | |
400 - 450 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 viikkoa | |
THC: 9% |
Sativa 50% Indica 40% Ruderalis 10% | |
80 - 130 gr/plant | |
80 - 120 cm | |
10-12 viikkoa itämisen jälkeen | |
Rauhoittava, Selkeä |
Categories
Kannabiskantaperheitä