Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser

Optimaalisten tulosten saamiseksi täytyisi kannabista kuivata hallitussa ympäristössä, jonka lämpötila on 15–21 °C ja suhteellinen ilmankosteus 45–55 %. Sitten budit tulisi kypsyttää laadukkaissa säilytysastioissa, joiden suhteellinen ilmankosteustaso on 58–62 %. Tämä parantaa niiden makua, aromia ja tehoa yhä entisestään. Jatka lukemista selvittääksesi kaiken kannabiksen kuivattamis- ja kypsyttämismenetelmistä ja varmista, että savusi on aina huippulaatua.

Vaiheittainen prosessi kannabiksen kuivaukseen ja kypsytykseen, mukaan lukien ripustaminen, saksilla leikkaaminen ja ilmatiiviissä purkeissa säilyttäminen optimaalisen säilyvyyden takaamiseksi.

Miksi kannabis tulisi kuivattaa ja kypsyttää?

Budin kuivattaminen ja kypsyttäminen on äärimmäisen tärkeää. Oikeanlainen käsittely nimittäin tekee huolella kasvattamistasi kasveista niitä voimakkaita ja maukkaita budeja, jotka sinulla oli mielessä siemenesi multaan kylväessäsi.

Ensinnäkin kuivattamisprosessi poistaa kosteutta kukista sadonkorjuun jälkeen, mikä varmistaa sen, että ne kuumenevat kunnolla polttamisen tai vapettamisen aikana. Budi myös säilyy pidempään homehtumatta. Sen lisäksi kuivattaminen aloittaa myös kemialliset prosessit, kuten dekarboksylaation, joita tarvitaan varmistamaan kannabiksen tarjoamat toivotut vaikutukset.

Kypsytysprosessissa puolestaan budia säilytetään oikeanlaisissa säilytysastioissa ja oikeissa olosuhteissa varmistamaan, että niiden aromit, maut ja tehot kehittyvät lopulliseen muotoonsa. Vaikka kannabiksesi onkin teknisesti ottaen polttokelpoista jo kuivattamisen jälkeen, on kypsytysvaihe ratkaiseva sadon laadun kannalta.

Kokonaisuudessaan kannabiksen kuivattaminen ja kypsyttäminen auttaa:

  • poistamaan kosteutta tuoreista kannabiksen kukista, jotta niitä voidaan polttaa ja vapettaa sekä säilyttää ilman homehtumisen riskiä.
  • aktivoimaan kannabinoideja ja terpeenejä, mikä tekee budistasi voimakkaampaa, maukkaampaa ja aromaattisempaa.
  • hajottamaan klorofylliä ja takaamaan näin pehmeämmän pössyttely-/vapetuskokemuksen.
Oikeanlainen kuivatus ja kypsytys
Maku ja aromi Täyteläinen, tuoksuva ja vivahteikas
Savun laatu Korkea
Homeen riski Matala
Voimakkuus Korkea
Riittämätön kuivatus ja kypsytys
Maku ja aromi Epämiellyttävä ja karkea maku
Savun laatu Karkea
Homeen riski Korkea
Voimakkuus Matala

Kuinka kauan kannabiksen kuivattamisprosessi kestää?

Kannabiksen kuivattamisprosessi kestää tyypillisesti 7–14 päivää, riippuen muun muassa seuraavista tekijöistä:

  • Kukkien koko: suuret ja tiiviit kukat vaativat pidempää kuivatusaikaa kevyisiin ja ilmaviin budeihin verrattuna.
  • Trimmaaminen ja kuivattaminen: Trimmatut kukat kuivuvat nopeammin kuin trimmaamattomat. Suuremmat oksat vaativat myös pidemmän kuivatusajan kuin pienemmät oksat tai yksittäiset kukat.
  • Lämpötila ja ilmankosteus: budit kuivuvat nopeammin lämpimissä ja kuivissa olosuhteissa.
Riippukuivatus
7-14 päivää  Perinteinen, hidas kuivatus.
Kuivatus telineellä

5-10 päivää 

Nopeampi kuivatus pienemmille budeille. Sopii erityisesti suurille sadoille.
Kuivatus teltassa
7-14 päivää  Allows for more control. Ideal for advanced growers

Mitä eroa on kuivattamisella ja kypsyttämisellä?

Kuivattaminen ja kypsyttäminen ovat kaksi erillistä sadonkorjuun jälkeistä toimenpidettä, jotka ovat molemmat elintärkeitä korkealaatuisen lopputuloksen kannalta. Näin ne eroavat toisistaan:

  • Kuivattaminen poistaa kosteutta kukista. Tämä varmistaa sen, että niitä voidaan säilyttää ilman homehtumisriskiä ja että ne palavat tai höyrystyvät kunnolla. Kuivattaminen myös alkaa hajottaa joitain elävässä kannabiksessa esiintyviä kannabinoideja, mikä tekee savusta voimakkaamman.
  • Kypsyttäminen hajottaa kuivien kukkien klorofylliä ja edistää terpeenien ja kannabinoidien muodostumista. Se auttaa varmistamaan pehmeän, voimakkaan ja maukkaan lopputuotteen syntymisen.
Kannabiksen kuivauksen ja kypsytyksen prosessien vertailu: vasemmalla tuoreet, juuri korjatut kannabiskasvit ripustettavaksi kuivumaan; oikealla trimmatut nuput, jotka on asetettu lasipurkkeihin oikeaoppista kypsytystä ja säilytystä varten.

Tiede kuivattamisen ja kypsyttämisen takana

Kannabiksen kukat sisältävät noin 80 % vettä sadonkorjuun aikana. Tämän korkean kosteuspitoisuuden täytyy asteittain pienentyä pehmeän ja maukkaan savun ja hyvän säilyvyyden takaamiseksi. Tässä kohtaa kuvaan astuu kuivatus – se mahdollistaa kosteuden haihtumisen kukista, tehden niistä vähemmän alttiita homehtumiselle sekä parantaen niiden palamisominaisuuksia.

Kannabis alkaa hitaasti käymään läpi dekarboksylaatioprosessia kuivuessaan. Dekarboksylaatio on kemiallinen reaktio, jossa kannabinoidihapot, kuten THCA ja CBDA menettävät karboksyyliryhmänsä ja muuttuvat niiden aktiivisiksi muodoiksi, THC:ksi ja CBD:ksi. Nämä aktiiviset muodot ovat ne, joita useimmat käyttäjät kaipaavat kuivattuihin kannabiksen kukkiinsa, sillä ne saavat aikaan kannabiksen psykoaktiiviset ja holistiset vaikutukset. Viimeinen dekarboksylaatiojakso tapahtuu silloin, kun kannabista kuumennetaan. Tämä voi tapahtua joko polttamalla, vapettamalla tai uunissa lämmittämällä ennen syötävien kannabistuotteiden valmistamista.

Kun kannabiksen kukat on kuivattu, auttaa kypsyttämisvaihe vielä hienosäätämään niiden laadun äärimmilleen. Tämän prosessin aikana dekarboksylaatio jatkuu, mutta vain hitaammin, mahdollistaen terpeenien (aromaattisten yhdisteiden, jotka ovat vastaavat kannabiksen ainutlaatuisista mauista ja tuoksuista) kypsymisen ja kehittymisen. Tämä hidas kypsymisprosessi ehkäisee kannabinoidien ja terpeenien nopean hajoamisen, säilyttäen kasvin voimakkuuden ja tehostaen yleistä polttelukokemusta.

Kypsyttäminen auttaa myös hajottamaan klorofylliä eli lehtivihreää, joka on kannabiksen vihreän värin aikaansaava pigmentti. Kun klorofylli hajoaa, poistuu kannabiksesta sen tuoreelle tai kypsyttämättömälle kukalle tyypillinen karkea, yskimään saava ja ruohomainen maku. Lopputuloksena on pehmeämpi ja nautinnollisempi savu, joka tarjoilee monimutkaisempia makuja ja aromeja.

Sadonkorjuun aikaan on helppo käydä malttamattomaksi nähdessään kukkia notkuvat kasvinsa. Kärsivällisyys ja kunnolliset kuivattamis- ja kypsytysprosessit ovat kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, jos haluaa saada aikaan budia, joka on voimakasta, maukasta, aromaattista ja – mikä tärkeintä – soveltuvaa pitkäaikaiseen säilytykseen.

Video id: 484380359

Mikä on paras tapa trimmata kannabista? (Märkä- vs. kuivatrimmaus)

Sadonkorjuun jälkeiseen budien trimmaamiseen on olemassa kaksi päämenetelmää: märkätrimmaaminen (jossa kukat trimmataan heti sadonkorjuun jälkeen) ja kuivatrimmaaminen (jossa kukat trimmataan niiden kuivattamisen jälkeen).

Valitsemasi trimmausmenetelmä voi vaikuttaa kaikkeen aina savun pehmeydestä budien lopulliseen ulkonäköön. Päätös menetelmästä riippuu mieltymyksistäsi, sillä molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

Märkä- vs. kuivatrimmaus: hyvät ja huonot puolet

Märkätrimmaus
Helpompi ja nopeampi kuivattaminen Kuivuminen voi olla liian nopeaa, minkä seurauksena budista häviää terpeenejä. Kokemattomilla trimmaajilla on suurempi ylitrimmaamisen vaara
Kuivatrimmaus

Mahdollistaa hitaamman kuivumisen, joka voi parantaa makuja ja aromeja

Pidempi kuivumisaika vaatii kärsivällisyyttä. Huonoissa olosuhteissa tapahtuva kuivatrimmaaminen voi lisätä budien homehtumisen riskiä

Etkö ole varma, kumpi trimmausmenetelmä sinun kannattaisi valita? Tsekkaa kattava kannabiksen trimmausoppaamme täältä.

Vertailu märän ja kuivan kannabiksen trimmaamisen välillä. Vasemmalla märkä trimmaus tehdään heti sadonkorjuun jälkeen, mikä helpottaa lehtien poistamista. Oikealla kuiva trimmaus tehdään kuivumisen jälkeen, mikä parantaa kypsymistä ja terpeenien säilymistä.

Kuinka kuivattaa budi parhaiten sadonkorjuun ja trimmaamisen jälkeen?

Paras tapa kuivattaa kannabiksen kukat on ripustaa ne hyvin ilmastoituun tilaan. Kun ilma pääsee liikkumaan kaikkialla kukkien ympärillä, kuivuvat ne tasaisesti ja vähitellen.

Suosittelemme kolmea päämenetelmää kannabiksen kuivattamiseen:

  • Riippukuivatus: kasvien ripustaminen huoneeseen, komeroon tai vastaavaan tilaan.
  • Kuivatus telineellä: kannabiksen kukkien tai oksien kuivatus kuivatustelineellä.
  • Kuivatus teltassa: kannabiksen ripustaminen kuivatustelttaan, jossa olosuhteita voi hallita täysin.

Kuivatusmenetelmät: plussat ja miinukset

Riippukuivatus
Plussat Ideaali kokonaisten kasvien tai suurten oksien kuivattamiseen. Varmistaa vaiheittaisen, hitaan kuivumisen ja minimoi terpeenien ja kannabinoidien hajoamisen riskin.
Miinukset Hitaampi kuin telinekuivatus. Ei sovellu ahtaisiin tiloihin tai kasvattajille, joiden on kuivattava nopeasti suuria määriä budia.
Kuivatus telineellä

Plussat

Yksittäiset budit laitetaan roikkumaan kuivatustelineisiin. Huomattavasti nopeampi kuin riippukuivatus ja loistava suurten satojen kuivattamiseen pienemmissä tiloissa.
Miinukset Kohonnut ylikuivattamisen riski.
Kuivatus teltassa
Plussat Täydellinen eristetyn kuivatusympäristön luomiseen. Voidaan käyttää telineiden kanssa tai suurten kasvien/oksien riippukuivattamiseen.
Miinukset Vaatii erillisen kuivatusteltan ja täyden ympäristön hallinnan – joita kaikilla kasvattajilla ei ole saatavilla.

Kuivumiseen vaikuttavat ympäristötekijät

Suurimmat budin kuivumiseen vaikuttavat ympäristötekijät ovat lämpötila, ilmankosteus ja ilman virtaus.

  • Korkeat lämpötilat (yli 23 °C) saavat kannabiksesi kuivumaan nopeammin, mutta lisäävät myös kannabinoidien ja terpeenien nopeamman hajoamisen riskiä, mistä seuraa vähemmän voimakas, tuoksuva ja maukas lopputuote.
  • Matalat lämpötilat (alle 15 °C) hidastavat kuivattamisprosessia, siirtäen eteenpäin päivää, jolloin budi on valmista nautittavaksi.
  • Korkea ilmankosteus (yli 60 %:n suhteellinen ilmankosteus) luo lisääntymisalustan bakteereille ja sienille, lisäten budin homehtumisen riskiä.
  • Matala ilmankosteus (alle 40 %:n suhteellinen ilmankosteus) lisää kannabiksen ylikuivattamisen riskiä, hajottaen sen kannabinoideja ja terpeenejä.
  • Heikko ilman virtaus: Puutteellinen ilmanvirtaus mahdollistaa lämpötilan nousemisen seisovan ilman kerääntyessä kuivatustilaan. Tämä kohottaa alueen lämpötilaa, saaden aikaan aiemmin mainittuja korkeisiin lämpötiloihin liittyviä ongelmia.
  • Korkea ilman virtaus: Kannabiksen ripustaminen tuulisiin olosuhteisiin (esimerkiksi suoraan tuulettimen eteen) aiheuttaa terpeenien ja kannabinoidien hajoamista, vaikuttaen budin aromeihin, makuihin ja voimakkuuteen.

Tarvikkeet ideaalin kosteuden ja lämpötilan ylläpitämiseen

Parhaat tarvikkeet oikeanlaisten kannabiksen kuivumisolosuhteiden ylläpitämiseen ovat:

  • Lämpö- ja kosteusmittarit (tilan lämpötilan ja ilmankosteuden seuraamiseen)
  • Ilmankostuttimet ja -kuivaimet (suhteellisen ilmankosteuden korottamiseen tai laskemiseen)
  • Ilmastointi (tilan lämpötilan hallintaan)
  • Tuulettimet (kuivatusalueen tuulettamiseen).

Kuinka kuivata budit: kannabiksen kuivattamisideat

Kasvattajat voivat heittäytyä hyvinkin innovatiivisiksi keksiessään tapoja budiensa kuivattamiseen. Jos vain suinkaan mahdollista, suosittelemme kuitenkin pitäytymään hyviksi testatuissa kuivattamistekniikoissa, kuten riippukuivatuksessa tai telineessä tai teltassa tapahtuvassa kuivatuksessa. Nämä tekniikat tuottavat luotettavan hyviä tuloksia. Vältä kuivattamasta kannabista itse kyhäämissäsi järjestelmissä (kuten vaikka pahvilaatikon sisällä), paitsi jos sinulla ole käytössäsi mitään muuta vaihtoehtoa.

Parhaat varusteet kannabiksen kuivattamiseen

  • Kuivatustelineet (kuten RQS:n Yrttikuivuri): Useimpien kasvattajien ei ole mahdollista ripustaa kokonaisia kasveja roikkumaan huoneeseen tai telttaan. Kuivatustelineet ovat loistava keino maksimoida tila ja varmistaa, että ilma pääsee liikkumaan vapaasti kukkien ympärillä.

  • Ilmastointiin liittyvät laitteet: Ilmankostuttimet ja -kuivaimet sekä ilmastointilaitteet voivat mahdollistaa ympäristön olosuhteiden tarkan hallinnan. Näin kasvattaja kykenee säätämään tilansa olosuhteet täydellisiksi maksimoidakseen sadon laadun. Ellei sitten satu asumaan äärimmäisten ilmasto-olosuhteiden alueella, ei välttämättä tarvitsen näitä laitteita.
  • Tuulettimet: oskilloivat tuulettimet riittävät yleensä pitämään ilman liikkeessä kukkien ympärillä ja takaamaan niiden oikeanlaisen kuivumisen.

Yleiset kuivattamisvirheet ja kuinka välttää ne

Kannabiksen kuivattaminen on suoraviivainen prosessi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö se joskus voisi mennä myös pieleen. Yleisimpiin kasvattajien kuivattamisen yhteydessä tekemiin virheisiin lukeutuvat:

  • Ylikuivattaminen: Jotkut kokemattomat kasvattajat saattavat pyrkiä nopeuttamaan prosessia halutessaan jo päästä nauttimaan satonsa tuloksista. Kiirehtimällä he tulevat usein kuivattaneeksi budiaan liikaa, heikentäen sen aromeja ja tehoja.
  • Homeongelmat: Kosteat olosuhteet voivat aiheuttaa homeen muodostumista kannabiksen kukkiin. Tämä on yleinen ongelma sellaisten kasvattajien keskuudessa, jotka asuvat hyvin kostean ilmanalan alueilla ja joilla ei ole käytössään laitteita, joilla laskea kuivatushuoneensa ilmankosteutta.
  • Riittämätön ilmanvaihto: Kun ilma ei vaihdu, pääsee kuuma ilma kerääntymään kukkien ympärille, mikä saa ne kuivumaan epätasaisesti. Samalla kuitenkin liian voimakas ilmavirta voi hajottaa budin terpeenejä ja kannabinoideja, vaikuttaen sen makuun, aromeihin ja voimakkuuteen.

Mistä tiedän, että budini on kuivunut kunnolla ja valmis kypsytysvaiheeseen?

Kannabiksen kukat ovat valmiita kypsytykseen sisältäessään vain 10–12 % vettä. Mutta miten kannabiksen kosteuspitoisuuden saa selville? Suosituimpiin tapoihin lukeutuvat seuraavat:

  1. Varren katkaisutesti: Tämä on yksi yleisimmistä tavoista testata kannabiksen kosteustasoja. Siinä kukkien varsia taivutetaan ja jos niiden katkaisu sujuu siististi ja kuulet napsahduksen, on budi todennäköisesti tarpeeksi kuivaa kypsytykseen. Jos varsi ei katkea siististi, on budi yhä kosteaa ja vaatii lisäkuivatusta.
  2. Budin rakennetesti: Kokeneet kasvattajat huomaavat, onko budi tarpeeksi kuivaa vain tarkkailemalla sen tekstuuria. Kuivien kannabiksen kukkien tulisi olla keveitä ja tahmeita. Ylikuivatetuissa kukissa on hauras rakenne. Liian paljon kosteutta sisältävät kukat puolestaan painavat enemmän ja tuntuvat kosketettaessa kosteilta ja pehmeiltä.
  3. Kosteusmittarit: Kuten niiden nimikin antaa olettaa, käytetään kosteusmittareita mittaamaan puun ja muiden materiaalien kosteuspitoisuutta. Edulliset, esimerkiksi Amazonista tai vastaavista verkkokaupoista tilatut kosteusmittarit onnistuvat mittaamaan kannabiksen kukkien kosteuden, joten sinun ei enää tarvitse arvailla, milloin siirtyä kuivattamisvaiheesta kypsytykseen.
Video id: 509743497

Kuinka kypsytän budini?

Kypsyttäminen on hidas, hallittu prosessi, joka tapahtuu kuivatuksen jälkeen. Se auttaa parantamaan kuivan kannabiksen kukan laatua edistämällä terpeenien kehittymistä ja vakauttamalla kannabinoideja.

Oikein kypsytetyn kannabiksen aromit ja maut ovat täyteläiset ja kompleksiset ja sen vaikutukset voimakkaat. Vaikka peruskypsytys kestää vain 2–4 viikkoa, voi kannabiksen kypsyttäminen 3–6 kuukauden ajan huomattavasti parantaa sen makuja ja aromeja. Esimerkiksi kannabismyymälöistä ostetun huippulaatuisen kannabiksen erottaa peruslaatuisista sen pitkä kypsytysaika.

Oletko kokenut kannabiksen kasvattaja? Mitä, jos testaisit kukkaasi eri kypsytysprosessin vaiheissa nähdäksesi, kuinka se muuttuu. Yleisesti ottaen pidempään kestäneen kypsytyksen mahdollisiin hyötyihin lukeutuvat seuraavat:

  • Paremmat maut ja aromit
  • Vähemmän karkea ja polttelevaa tunnetta aiheuttava savu
  • Tasainen palaminen tai höyrystyminen.

Kannabiksen kypsytys vaihe vaiheelta

Kannabiksen kypsytys vie aikaa, mutta on melko yksinkertainen prosessi. Tässä yleiskatsaus tarvittaviin toimenpiteisiin:

  1. Aseta kuivatut budisi ilmatiiviisiin lasipurkkeihin, täyttäen ne noin 75-prosenttisesti mahdollistaaksesi ilman virtaamisen purkissa.
  2. Laita kosteudenhallintapakkaukset joka purkkiin. 58–62 %:n pakkaukset ovat parhaat kuiville kannabiksen kukille.
  3. Säilytä purkkeja viileässä ja pimeässä paikassa, mieluiten 15–21 °C:n lämpötilassa.
  1. "Röyhtäytä" purkkejasi kahdesti päivässä ensimmäisen kahden kypsytysviikon aikana. Purkkisi röyhtäyttääksesi avaa ne ja ravista niitä hellästi muutaman minuutin ajan, jotta purkkiin pääsee raikasta happea.
Neljän vaiheen opas kannabiksen oikeaan kovettamiseen. 1: Täytä purkki kuivatuilla nupuilla (75%). 2: Lisää kosteuspaketteja. 3: Säilytä purkki viileässä ja pimeässä paikassa. 4: Avaa purkki päivittäin ilmanvaihtoa varten.

Tsekkaa kattava oppaamme kannabiksen kypsytykseen saadaksesi vielä yksityiskohtaisemmat ohjeet.

Yleiset virheet, joita välttää kannabista kypsyttäessä

  • Korkea ilmankosteus: Korkea ilmankosteus on budin kuivattajan ja kypsyttäjän pahin vihollinen. Muista tarkistaa budisi säännöllisesti ensimmäisen kypsytysviikon aikana. Jos purkkiesi sisus haisee ruohomaiselle, kostealle tai tunkkaiselle, poista kukat ja siirrä ne paperipussiin 1–3 päiväksi edistääksesi kosteuden haihtumista.
  • Matala ilmankosteus: Jos kypsytyspurkkiesi ilmankosteus on liian alhainen, saattaa budistasi tulla liian kuivaa ja se saattaa menettää sen luonnollisia aromeja, makuja ja tehoa. Kosteudenhallintapakkausten käyttäminen on paras tapa varmistaa, että kypsytyspurkkiesi ilmankosteus on aina optimaalisella tasolla.
  • Liiallinen tai liian vähäinen röyhtäyttäminen: Liiallinen röyhtäyttäminen voi vaikuttaa kypsytyspurkkiesi lämpötilaan ja ilmankosteuteen, saaden budisi kuivumaan liikaa. Kun purkkeja röyhtäyttää puolestaan liian harvakseltaan, voi niihin kertyä vanhaa ja ummehtunutta ilmaa, mikä voi lisätä homehtumisriskiä.

Mikä on paras ilmankosteustaso kannabiksen kypsyttämiseen?

Ideaali suhteellinen ilmankosteus kannabiksen kypsyttämiseen on 58–62 %. Tällä ilmankosteusalueella budisi säilyy tuoreena, aromaattisena ja vahvana ilman, että siihen pääsee muodostumaan hometta. Paras tapa ylläpitää oikeaa kosteustasoa kypsytyspurkeissa on kosteudenhallintapakkausten käyttäminen. RQS:n Kosteudenhallintapakkaukset ovat esimerkiksi erityisesti kannabiksen kypsyttämistä varten suunnitellut.

Kuinka kauan kypsytysprosessi kestää?

Kannabiksen kypsytysajat vaihtelevat mieltymysten ja kärsivällisyyden mukaan. Peruskypsytys voi viedä vain kaksi viikkoa, mutta kokeneet harrastajat voivat haluta kypsyttää budiaan (vähintään) useiden kuukausien ajan. Alan standardikypsytysaikoja ovat:

  • 2–4 viikkoa: Peruskypsytys. Tätä kannattaa välttää, jos tavoitteenasi on paras mahdollinen savun laatu.
  • 3–6 kuukautta: tehostamaan makuja ja voimakkuutta.
  • Yli 6 kuukautta: ensiluokkaista budia täysin kypsyneillä terpeeneillä ja kannabinoideilla.

Muista, että kannabiksen kypsyttäminen on äärimmäisen tärkeä prosessi ja aivan kuten kuivattamistakaan, myöskään sitä ei tulisi suorittaa hätiköiden. Vaikka budisi on polttamiskelpoista kahden viikon kypsytyksen jälkeen, sen laatu vain paranee ajan kanssa. Suurinta osaa huippulaatuisesta kaupallisesta kannabiksesta kuivatetaan esimerkiksi useiden kuukausien ajan ennen kuin se tuodaan kauppojen hyllyille. Kotonakin voi saavuttaa saman laadun – kaikki, mitä tarvitaan, on kärsivällisyyttä.

Kypsytysajat eri tulosten aikaansaamiseksi

Kypsytysaika Tulokset
2–4 viikkoa Matalin hyväksyttävä taso. Tuottaa budia, jolla on kohtalaiset aromit ja kohtuullinen pehmeys.
3–4 kuukautta Täyteläisemmät aromit ja pehmeämmät maut. Puolivälietappi intohimoisimmille pössyttelijöille.
4–6 kuukautta Paras laatu hienostuneine aromeineen ja huippuvoimakkuuksineen.

Kuinka säilyttää budit kuivattamisen ja kypsyttämisen jälkeen?

Kypsyttämisen jälkeen budi täytyy ainoastaan varastoida oikein, jotta se säilyisi hyvänä. Onneksi kannabiksen säilyttäminen on helppoa – tarvitaan vain laadukkaita säilytysastioita ja muutamien käytäntöjen noudattamista.

Parhaat säilytysastiat kannabikselle

  • Kannellinen lasipurkki: edullinen, ilmatiivis ja loistava pitkäaikaiseen säilytykseen.
  • UV-säteilyn kestävä lasipurkki: Vielä edistyneempi versio tavallisista kannellisista lasipurkeista. Auttaa suojelemaan budia yhä enemmän valolta (joka hajottaa kannabinoideja ja terpeenejä).
  • Tyhjiöpussi: Hyödyllinen suurten määrien varastointiin, mutta pussia ei saisi litistää liikaa. Pussi tulee säilyttää viileissä ja kuivissa olosuhteissa, jotta voidaan taata, että budi pysyy tuoreena.

Kaksi tapaa säilyttää kannabista. Vasemmalla ilmatiivis lasipurkki kosteudensäätimellä, oikealla metallisäiliö, jossa on Royal Queen Seeds -kannabiskukkia.

Vinkit kannabiksen pitkäaikaiseen säilyttämiseen

Varmistaaksesi, että budisi pysyy tuoreena kauemmin, muista seuraavat:

  • Vältä muovia: Muoviastioihin voi kerääntyä staattista energiaa, mikä hajottaa kannabista. Lisäksi lämpö voi saada muovin kemikaalit imeytymään budiisi.
  • Säilytä budisi viileässä ja pimeässä paikassa: Lämpö ja valo kiihdyttävät kannabinoidien ja terpeenien hajoamista. Ne ovat arkkivihollisiasi säilyttäessäsi budia pitkiä aikoja.
  • Ylläpidä tasaista lämpötilaa ja ilmankosteutta: Mitä vakaampi säilytysympäristö, sitä kauemmin pilvesi säilyy. Tätä voisi verrata huippulaatuisten tupakkatuotteiden, kuten sikarien, säilyttämiseen humidoreissa – kannabikselle tulisi tarjota samantyyppiset olosuhteet. Itse asiassa sikarihumidorit toimivat loistavasti myös budin säilytykseen!
  • Harkitse tyhjiöpussien käyttämistä suurille sadoille: Saitko XL-kokoisen sadon? Kannabiksen säilyttäminen tyhjiöpakatuissa muovipusseissa vähentää sen altistumista hapelle, mikä voi eksponentiaalisesti pidentää sen käyttöikää. Muista pitää vakuumipakatut pussit pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa maksimoidaksesi niiden kyvyn säilöä jemmaasi.
  • Muista ideaaliolosuhteet: Parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi suosittelemme säilyttämään kannabista 21 °C:ssa ja 58–62 %:n suhteellisessa ilmankosteudessa.
Video id: 737520081

Kuivattaminen ja kypsyttäminen: avain huippulaatuisiin satoihin

Kannabiksen kuivattaminen ja kypsyttäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä prosesseja sen aromien, makujen, tehokkuuden ja säilyvyyden maksimoimiseksi. Vaikka onkin varsin ymmärrettävää, että haluaa päästä testaamaan tuotettaan heti sadonkorjuun aikaan, on tärkeää olla kärsivällinen ja kuivattaa ja kypsyttää kannabiksensa hitaasti. Voit kiittää meitä sitten, kun viimein pääset pössyttelemään satoasi!

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 42653 arvosteluun