Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

Kannabiskasvien kastelu saattaa vaikuttaa helpolta hommalta, mutta siitä huolimatta monet kasvattajat (ja erityisesti aloittelevat sellaiset) tekevät siinä virheitä. Ylikastelu on yksi yleisimmistä syistä kaikentyyppisille kasvatusongelmille, kuten ravinnepuutoksille ja kannabistaudeille. Tosin myös liian vähäinen kastelu voi vaikuttaa negatiivisesti kasvin kasvuun.


Kuinka paljon vettä kannabiskasvi tarvitsee?

Ilman säännöllistä kastelua kannabiskasvit lakastuvat ja kuolevat nopeasti. Se ei välttämättä näytä siltä ulospäin, mutta kannabiskasvit koostuvat itse asiassa pääosin vedestä. Ne ovat 80–95-prosenttisesta H₂O:ta. Ne tarvitsevat tätä ainetta suorittaakseen useita tärkeitä tehtäviä, kuten fotosynteesiä. Vesi tuo myös kasveille myös niiden tarvitseman nestejännityksen täyttämällä solunesterakkuloita, erikoistuneita soluelimiä kasvin soluissa. Mutta kuinka paljon vettä kannabiskasvi sitten tarvitsee kasvaakseen optimaalisesti? Kannabiksen kasvatukseen liittyy niin paljon muuttujia, ettei kasteluun ole olemassa yhtä ainoaa suositusta, joka sopisi kaikkiin tapauksiin.

Huolimatta ilmaston ja lajikevalikoiman vaihtelevuudesta, teettivät Emerald Growers Association ja Mendocino Cannabis Policy Council kannabisviljelijöille kyselyn[1] veden käytöstä. Nämä ammattilaiset annostelevat keskimäärin 4,5 litraa vettä päivässä kutakin 500 grammaa prosessoitua sadonkorjuun jälkeen odotettua kukkaa kohti. Tämän perusteella kasvattajat voivat saada keskimääräistä satodataa haluamastaan siemenpankista ja kehittää näin karkean kasteluaikataulun.

Toiset kasvattajat puolestaan jättävät mieluummin matematiikan pois kuvioista ja tykkäävät enemmänkin tarkkailla kasvejaan. Nämä kasvattajat pitävät silmällä kasvien kuivumisen merkkejä, kuten kevyttä lakastumista, oksien heikentymistä ja lehtien haalenemista – ja kastelevat sitten tarvittaessa enemmän.

Ajan mittaan jokainen kasvattaja kehittää kyvyn arvioida kasvien vedentarvetta perustuen ilmaston, lajikkeen ja sääilmiöiden aiheuttamiin muuttujiin.

Kuinka paljon kannabista tulisi kastella?

Yhden ongelman kasvien kastelussa muodostaa se, ettei se ole tarkkaa tiedettä, vaan siihen, kuinka paljon kasveja tulisi kastella, vaikuttaa moni eri tekijä. Ilmeisenä esimerkkinä tästä on se, kun kasvisi kasvavat suuremmiksi, myös niiden veden tarve muuttuu. Mutta tämän lisäksi on myös muita, monimutkaisempia muuttujia, jotka myös vaikuttavat siihen, kuinka paljon tai vähän kasvejaan tulisi kastella. Käydäänpä seuraavaksi läpi niistä merkittävimpiä:

1. Kasvuvaihe

Kannabiskasvin veden tarve muuttuu eri vaiheissa sen kypsyyttä. Tarkat ohjeet, joita käymme läpi alla, koskevat kypsiä vegetatiivisen vaiheen kasveja sekä kukkimisvaiheessaan olevia kasveja. Taimet ja pistokkaat vaativat huomattavasti vähemmän vettä.

Aikaisissa vaiheissa vältä kastelemasta kasvejasi voimakkaalla vesisuihkulla, joka voi mahdollisesti kaataa ne ja häiritä kehittyviä juuria. Käytä sen sijaan hienojakoista vesisumua tarjoilevaa kasvisumutinta kostuttaaksesi kasvualustaa.

Odota, että multa ehtii kuivua kokonaan, ennen kuin toistat. Se, kuinka nopeasti multa kuivuu, riippuu ympäristön olosuhteista, mutta yleensä sumuttamisen voi tehdä 2–3 päivän välein.

2. Kasvualusta

Käyttämäsi kasvualustan tyyppi määrittää suurelta osin sen, kuinka paljon vettä maaperä vetää, ja veden valumisella on myös suuri merkitys siinä, kuinka usein ja kuinka paljon kasveja tulisi kastella. Kannabis viihtyy täyteläisissä, mutta ilmavissa ja pehmoisissa kasvialustoissa, josta vesi pääsee valumaan hyvin. Kasvatussäiliöissä itsessään täytyy olla reikiä pohjassa, josta vesi pääsee pois. Kompaktimmat multaseokset säilyttävät kosteutta huomattavasti pidempään, joten näin ollen ne tarvitsevat kastelua harvemmin. Muutoin kosteus voi jäädä multaan liian pitkäksi aikaa, mikä voi johtaa ravinnepuutoksiin, juurimätään, sienikasvuston villiintymiseen sekä tuholaisten ilmestymiseen – ja moniin muihin ongelmiin.

Seuraavassa nopea tapa tarkastaa, valuuko vesi säiliöstä kunnolla pois: jos vedeltä kestää useita minuutteja valua säiliön pohjasta kastelun jälkeen ja/tai jos mullalta kestää kauemmin kuin 3–4 päivää kuivua, on todennäköistä, että veden valumisessa on ongelmia. Vaikka et näkisikään negatiivisia vaikutuksia kasveissasi tällä hetkellä, voi se johtaa ongelmiin myöhemmässä vaiheessa. Tässä tapauksessa voit lisätä perliittiä tai jotain samantapaista ainesta multaan ilmastaaksesi sitä ja parantaaksesi sen veden valuttamiskykyä. Perliitti varmistaa sen, ettei vesi säily ruukussa liian pitkiä aikoja. Tärkeintä hyvässä, kannabikselle sopivan mullan kokoamisessa (olipa se sitten kaupasta ostettua tai itse tehtyä) on varmistaa kosteuden säilyttämisen ja veden valumisen tasapaino. Yleensä hyvä multaseos on sellainen, joka on tummaa ja täyteläistä mutta, mutta varustettu perliitillä ja/tai muilla aineilla, jotka tekevät kasvualustasta terveellisemmän ja tehokkaamman.

¿Cuánto se debe regar el cannabis?

3. Kasvatussäiliön koko

Myös kasvatussäiliön mittasuhteet vaikuttavat kosteuden säilyttämisen ja veden valumisen tasapainoon. Jos kasvisi on pieni ja ruukku valtava, tulee koko kasvualustan läpimäräksi kastelu hukuttamaan taimesi jo ennen, kuin sillä on mahdollisuutta päästä kukoistamaan. Samaan tapaan saatat kohdata päinvastaisia ongelmia valtavilla, liian pieniin ruukkuihin ahdetuilla kasveilla, joiden juuristo kasvaa ruukkuun nähden liian suureksi kiertäen siinä kehää. Tämä on myös syy sille, miksi kasvattajat normaalisti aloittavat taimiensa kasvatuksen pienemmissä ruukuissa ja istuttavat ne sitten myöhemmin uudelleen suurempiin ruukkuihin kasvin kasvaessa. Pienemmässä taimiruukussa herkkää taimea on huomattavasti helpompi olla ylikastelematta.

4. Lämpötila ja valon voimakkuus

Kannabiskasvit eivät aina kasva samaa tahtia. Esimerkiksi viileämmässä ympäristössä kasvava kasvi kasvaa huomattavasti hitaammin, kuin vastaava yksilö leudommissa olosuhteissa. Myös valon voimakkuudella on merkittävä vaikutus. Kasvit, jotka saavat osakseen enemmän lämpöä ja valoa, tarvitsevat enemmän vettä ja ravinteita kuin ne, jotka kasvavat vähäisemmässä valossa ja viileämmissä lämpötiloissa.

5. Kannabiskasvin terveys

Kasviesi yleinen terveydentila ja elinvoima ovat myös omalta osaltaan määrittämässä sitä, kuinka paljon vettä ne tarvitsevat. Jos kasvu on hidasta tai pysähtynyt kokonaan, tai jos kasvi kärsii taudeista tai tuholaisista, ei se todennäköisesti tarvitse yhtä paljon vettä, kuin elinvoimainen ja kukoistava yksilö.

Kuinka usein kastella kannabista

Pohdiskeltuaan ensin, kuinka paljon vettä kannabiskasvi tarvitsee, siirtyvät kasvattajat luonnollisesti seuraavaan kysymykseen: Kuinka usein kasveja tulisi kastella? Jälleen kerran, se riippuu kaikista mukana olevista muuttujista. Näitä ovat mullan koostumus, keskimääräinen päiväajan lämpötila, ilmasto ja kasvatustyyli (ruukuissa vs. suoraan maaperässä).

Yleisenä sääntönä voisimme kuitenkin sanoa, että monet kasvattajat onnistuvat yksinkertaisella toimenpiteellä tarkkailemalla mullan kuivuutta. Kun ylin 5 cm mullasta on täysin kuivunut, saattaisi kasvisi kaivata uuden vesiannoksen. Riippuen mullan tyypistä ja ilmastosta, saattaa olla, että tämä tarkoittaa kasvin kastelua kerran päivässä tai muutaman päivän välein.

Pisarakastelujärjestelmät poistavat tarpeen manuaaliselle kasvien kastelulle. Veden virtaustahtia täytyy kuitenkin säätää hyvin kosteiden sääolosuhteiden aikana (ellet sitten kasvata suojan alla) tai kuivina kausina välttääksesi yli- tai alikastelemasta kasvejasi.

Paras aika kannabiskasvien kasteluun

Aikaisin aamulla ennen auringonnousua tai myöhään illalla auringonlaskun jälkeen ovat parhaita aikoja kannabiskasvien kasteluun. Kesän kuumuudessa lämpötilat kohoavat nopeasti päivällä ja haihtumisnopeus kasvaa. Myös kastelusta lehtiin jääneet vesipisarat voivat voimistaa auringonvaloa ja aiheuttaa näin kudosvaurioita.

Mistä tietää, että kasvit kaipaavat vettä?

Tähän mennessä olemme käyneet läpi tekijöitä, jotka määrittävät, kuinka paljon ja kuinka usein kannabiskasvi tarvitsee vettä sekä kuinka nämä tekijät voivat olla erilaiset kunkin kasvattajan kohdalla. Joten: Mistä tietää tarkalleen, milloin kasvejaan tulisi kastella?

Tässä muutamia merkkejä, jotka kertovat siitä, että kannabiskasvisi saattaa kaivata vettä:

  • Nuupahtaneet, heikot kasvit

Jos kannabiskasvisi ovat kovasti veden tarpeessa, alkavat ne nuokkua. Koko kasvi vaikuttaa sairaalloiselta ja elottomalta, joten tätä merkkiä on vaikea olla huomaamatta. Yksi kompastuskivi tässä merkissä on kuitenkin se, että vettä kaipaavat kasvit voivat muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon sellaisia kasveja, jotka nuokkuvat ylikastelun seurauksena. Erona on kuitenkin se, että yleensä ylikasteltujen kasvien lehdet ovat tummanvihreät ja niiden muodot muistuttavat kynsiä niiden käpertyessään ja taipuessaan alaspäin, joten koko kasvi näyttää ulospäin raskaalta ja vettyneeltä.

Jos olet jokseenkin kokenut kasvattaja, todennäköisesti erotat yli- ja alikastelun aiheuttamat tilat toisistaan. Useimmissa tapauksissa on selvää, onko nuokkumisen aiheuttaja ali- vai ylikasteleminen. Jos maaperä on rutikuiva, etkä ole kastellut kasviasi vähään aikaan, on kasviesi sairaalloinen ulkokuori epätodennäköisemmin ylikastelun syytä.

Vinkki: Hienoinen alikastelu on aina parempi kuin ylikastelu. Jos kasvi kaipaa vettä, mutta on muutoin terve, tulisi sen normaalisti palata tavalliseen muotoonsa muutaman tunnin kuluessa kastelusta. Ajoittaisella alikastelulla ei tavallisesti ole haitallisia seurauksia. Ylikastelu puolestaan on oikea hiljainen tappaja.

Plantas débiles y caídas
  • Kellastuneet tai ruskeat lehdet

Veden puutteesta nuokkuva kasvisi saattaa kehittää myös kellertäviä ja ruskeita lehtiä. Vaikka onkin täysin normaalia, että lehdet kellastuvat kukkimisvaiheen viimeisillä viikoilla, ei terveellä vegetatiivisen vaiheen kasvilla tulisi olla yhtään tai ainakaan paljoa kuivaa, kellertävää tai ruskeaa lehvistöä.

  • Tarkasta maaperä!

Voit jättää arvailut pois kastelurutiinistasi yksinkertaisella menetelmällä. Kun asetat sormesi 5 cm:n syvyyteen multaan, saat hyvän kuvan siitä, kuinka paljon maaperän yläosa on kuivunut. Tällä menetelmällä et kuitenkaan kykene arvioimaan kasvualustasi keski- tai alaosan vesipitoisuutta.

Ruukkujesi punnitseminen sen sijaan antaa selvän kuvan siitä, kuinka paljon niissä on vettä jäljellä. Voit käyttää tätä toimintatapaa tunnusteltuasi ensin, miltä ruukkusi tuntuu käsissäsi silloin, kun ne ovat täynnä vettä vs. silloin, kun ne ovat täysin kuivat. Vielä parempi on, jos voit punnita ne – silloin tiedät täsmälleen, milloin ne ovat valmiina seuraavaan annokseensa H₂O:ta.

Check the soil

Kuinka kastella kannabiskasvit

Tässä simppeli sääntö: kastele harvemmin, mutta hyvin! Sen sijaan, että annostelisit kasveillesi hieman vettä usein, kastele niitä kunnolla, mutta harvemmin. Mutta kuinka paljon vettä on sitten riittävästi?

Kunnon kastelu vastaa 25–33 % ruukun kapasiteetista. Tämä vesimäärä antaa juuristolle kaiken, mitä se tarvitsee aiheuttamatta kuitenkaan liiallista veden kertymistä tai sieniongelmia.

Kastellessasi suuntaa vesisuihku ensin kasvualustan keskiosaan. Annettuasi juurien hieman hengähtää, kastele myös säiliön reunat. Tämä toimintatapa edistää juuripaakun leviämistä myös ruukun reunoille ja siirtää myös kasvualustan yläosassa olevien ravinteiden siirtymistä alemmas juuristoon.

Tällä menetelmällä voidaan annostella oikea määrä vettä aiheuttamatta veden kertymistä kasvualustan osiin. Liiallinen vesimäärä aiheuttaa liian kostean ympäristön, joka on juuri täydellinen kasvualusta sienipatogeeneille, jotka sitten johtavat juurimätään.

  • Älä jätä säiliöitäsi seisomaan ylivaluneeseen veteen

Sen lisäksi, että säiliöissäsi tulee olla reikiä, joista ylimääräinen vesi pääsee vuotamaan pois, tulisi itse ruukkuja lisäksi nostaa hieman pois maasta, jotta vesi pääsee valumaan, eivätkä kasvit jää seisomaan väljähtäneeseen veteen. Ylivalunut vesi voidaan ohjata alus-/valumalautasiin, mutta ne tulisi välittömästi tyhjentää, jotta niihin ei pääse syntymään kasvualustaa bakteereille, tuholaisille ja homeelle.

Vídeo aneu: 484379208
  • pH-arvon tärkeys kasvien kastelussa

Jos kasvatat kannabista luonnonmukaisesti mullassa, ei sinun tarvitse liikaa huolehtia vetesi/ravinneliuoksesi pH-arvosta. Mutta suurimmalle osalle niistä kannabiskasvattajista, jotka käyttävät yleisiä mineraaliravinteita ja kasvattavat kasvejaan mullassa, kookoskuidussa tai vesiviljelymenetelmällä, on veden oikea pH äärimmäisen tärkeä huomioon otettava asia.

Syy tälle on se, että kannabiskasveilla on vain rajallinen pH-ikkuna, jonka sisällä ne kykenevät ottamaan ravinteita. Jos veden pH-arvo on joko liian korkea tai liian matala, eivät kasvit kykene hyödyntämään ravinteita, vaikka niitä kasvualustassa olisikin. Tämä ilmiö tunnetaan nimellä ravinnelukko.

Kasvattaessasi mullassa, tulisi veden pH-arvon olla 6,3–6,8. Jos kasvatat mullattomasti (esim. kookoskuidussa) tai vesiviljelymenetelmällä, täytyy pH-arvon olla vieläkin matalampi, 5,5–6,1. Voit testata vetesi pH:n käyttämällä mittatikkua tai pH:n mittaukseen tarkoitettuja tippoja. Jos pH on liian matala, voit käyttää pH:ta nostavia tai laskevia tippoja säätääksesi veden pH-arvoa oikealle tasolle. Useimmiten hanavettä käytettäessä pH on todennäköisesti liian korkea.

Lisäksi jos käytät kannabisravinteita kasteluvedessäsi, mittaa pH kunkin lannoituskerran jälkeen. Tämä antaa sinulle paikkansapitävää tietoa siitä, kuinka lannoituksesi on vaikuttanut multaan. Se kertoo myös, tarvitseeko sinun lisätä ravinteita tai säätää annostusta seuraavaa lannoituskertaa varten.

Kuinka kerätä ylivaluva vesi

Ylivaluvan veden kerääminen on tehokas ja yksinkertainen tapa minimoida ylikastelun vaaraa. Kun kasvia kastelee liikaa, voivat ruukut jäädä seisomaan liialliseen veteen. Tämä vähentää ilmanvaihtoa ja luo patogeeneille suotuisat olosuhteet iskeä. Noudata alla olevia vinkkejä estääksesi tätä tapahtumasta.

  • Käytä kallistettuja aluslautasia

Helpoin ratkaisu: painovoima. Asettamalla aluslautaset kulmaan, pääsee ylimääräinen vesi vuotamaan pois säiliöistä ja kertymään lautasen kulmaan. Eikä sinun tarvitse ostaa tätä varten uusia hienoja varusteita. Aseta mikä tahansa ylimääräinen vedenkestävä tavara lautasen kulman alle. Voit käyttää mitä tahansa vesipullon korkeista muovikansiin. Tämä hienoinen kallistuskulma juoksuttaa veden kohti aluslautasen etuosaa, minkä ansiosta siitä on helppo hankkiutua eroon.

  • Kuinka hankkiutua eroon ylivaluneesta vedestä

Mitä tehdä kaikelle sille vedelle, joka kertyy aluslautasiisi? Sen poistoon on monia keinoja. Alla niistä muutama:

Talouspaperi Tämä on edullinen, yksinkertainen ja simppeli ratkaisu. Jos kasvatat vain muutamaa kasvia pienessä tilassa, käytä talouspaperia! Aseta se aluslautasen veteen ja anna veden imeytyä niihin. Lopuksi voit heittää ne kompostiin.
Suuri ruisku Suuren ruiskun käyttäminen on kätevä ja hallittu tapa poistaa ylivuotanut vesi. Ne vähentävät talouspaperiroskaa ja voit ruiskuttaa ylivuotaneen veden suoraan viemäriin. 100 ml:n ruisku riittää pieniin kasvatusoperaatioihin, mutta jos vettä kertyy paljon, voi 500 ml:n ruisku tulla tarpeeseen.
Märkäimuri
Märkäimuri on loistava vaihtoehto suurempiin kasvatusoperaatioihin. Niillä hankkiudut eroon suuresta määrästä vettä lyhyessä ajassa. Tarvitset vain yhden, vaikka kasvatusprojektiisi kuuluisi paljonkin kallistettuja aluslautasia. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että nämä laitteet ovat melko kovaäänisiä. Joten jos haluat pitää operaatiosi salassa, kannattaa ehkä valita jokin toinen vaihtoehto.

Kuinka kastella kannabiskasveja, kun olet poissa

Saattaa tulla aika, kun sinun on jätettävä kasvisi oman onnensa nojaan niiden kasvukauden aikana. Joskus lomat, velvollisuudet tai tärkeät tapahtumat voivat pakottaa sinut jättämään kasvisi joksikin aikaa. Vaikka voit aina jättää valot päälle ja lannoittaa kannabiskasvisi ennen lähtöä, tarvitsevat ne silti vettä muutaman päivän välein.

Jos olet poissa vain viikonlopun, pärjäävät kasvisi sen aikaa aivan hyvin. Mutta jos sinun on oltava poissa kauemmin, täytyy sinun keksiä keino, jolla takaat niiden vedensaannin. Tutustu alla oleviin yksinkertaisiin ja luoviin tapoihin, joilla pidät kasvisi elossa ja kukoistavina myös poissaollessasi.

Budjettivaihtoehdot

Sinun ei tarvitse investoida merkittäviä määriä aikaa ja rahaa löytääksesi keinon, jolla pidät kasvisi elossa. Edulliset ja yksinkertaiset vaihtoehdot toimivat aivan hyvin. Katso alta kolme tehokkainta tapaa pitää kasvisi kasteltuina budjettiystävällisesti.

  • Pyydä kaveria kastelemaan

Pyydä luottamaasi kaveria käymään kastelemassa kasvejasi! Tämän henkilön täytyy tietysti olla sellainen, johon luotat täysin. Et varmastikaan halua tiedon kasviharrastuksestasi leviävän muille tai kukkiesi katoavan ollessasi poissa.

Jos mahdollista, värvää hommaan kaveri, jolla on itselläänkin kasvatuskokemusta. Näin hän osaa paremmin arvioida, kuinka paljon vettä annostella ja milloin. Jos pyydät sellaista kaveria, joka on uusi kasvatuksen parissa, muista kertoa hänelle ali- ja ylikastelun vaaroista välttääksesi juurimädän ja ravinnelukon kaltaiset ongelmat.

Kun olet palannut, muista kiittää kaveriasi kovasta työstä pössyttelysessiolla ja muutamalla grammalla huippusadostasi.

  • Tee se itse -tippukastelujärjestelmä

Tippukastelujärjestelmä on loistava tapa tarjota kasveillesi hidas ja tasainen vedensaanti. Sen sijaan, että järjestelmä tulvisi multasi vedellä ajoittain, tarjoaa se sen sijaan sille jatkuvan pienen vesimäärän, joka kertyy ja valuu kasvualustan läpi ajan mittaan.

Ota käytetty vesipullo ja tee pari reikää korkkiin käyttämällä vasaraa ja naulaa. Täytä pullo vedellä ja laita korkki kiinni. Kaiva reikä säiliöön tai kukkapenkkiin ja aseta pullo multaan korkki alaspäin. Tämä menetelmä pitää kasvisi nesteytettyinä noin viiden päivän ajan.

Opciones económicas
  • Tilapäiskasvihuone

Käyttämällä yksinkertaista muovipussia, voit luoda tilapäisen kasvihuoneen, joka kierrättää kasvien lehtiensä kautta vapauttaman veden. Aseta neljä puista keppiä tasaisesti säiliösi jokaiseen nurkkaan muodostaaksesi tukirakenteen. Kastele seuraavaksi kasvisi hyvin ja aseta se pois suorasta auringonvalosta.

Peitä kasvisi suurella läpinäkyvällä muovipussilla asettaen sen neljän kepin varaan. Käytä narua sitoaksesi pussin suun löyhästi säiliön reunaan siten, että ilmaa pääsee silti läpi. Pussi toimii muodostaen kondensaatiota, jolloin vesi sataa takaisin maaperään, luoden näin jatkuvan vedenkierron.

Opciones económicas
  • Automaattiset kastelupiikit

Jos haluat välttää turhaa teknologiaa, kannattaa harkita perinteisiä kastelupiikkejä. Nämä siistit pikku laitteet sisältävät pienen piikin sekä putken, joka yhdistää piikin pieneen vesisäiliöön. Voit käyttää vesisäiliönä mitä tahansa pientä astiaa, kuten lasipurkkia tai muoviastiaa. Poista piikin korkki ja täytä se vedellä. Aseta sitten piikki multaan ja kytke putken toinen pää vesisäiliöön.

Vesi kulkee putken läpi piikkiin ja siitä kasvualustaan pitäen kasvisi nesteytettyinä, kun olet poissa. Vaikka järjestelmä on yksinkertainen, pitävät kastelupiikit loistavasti yllä kosteustasapainoa. Ne vapauttavat kosteutta noin samaan tahtiin, kun kasvisi ottavat sitä mullasta, mikä minimoi ylikastelun riskin.

Opciones económicas

Teknisemmät vaihtoehdot

Jos taskun pohjalta löytyy ylimääräistä, mikset käyttäisi sitä pitämään kasvisi kasteltuina ja satosi turvassa? Osa kasvattajista on valmis ostamaan satoaan varten kaiken tarvittavan ja tekniset tuotteet saavat toisten nörttisydämet sykkimään. Alla kaksi parasta huipputeknistä vaihtoehtoa, joilla pidät kasvisi nesteytettyinä ollessasi poissa.

  • Kastelujärjestelmä

Moderneilla kasvattajilla on ihana vapaus valita laajasta valikoimasta markkinoiden toinen toistaan hienompia kastelujärjestelmiä. Nämä laitteet käyttävät ajastimia ja säätimiä kastellakseen kannabista tarpeen mukaan. Niiden vesisäiliöön kytketyt putkijärjestelmät vievät vettä yksittäisiin kasvattajan valitsemiin säiliöihin silloin, kun hän haluaa. Joissain malleissa on wi-fi-yhteys, jonka ansiosta kasvattaja voi muuttaa parametrejä älypuhelimensa välityksellä.

Opciones de alta tecnología
  • Hidas tippukastelujärjestelmä älykkäällä ajastimella

Hidas tippukastelujärjestelmä on teknisempi versio aiemmin läpi käymästämme pullokastelujärjestelmästä. Tämä järjestelmä on superhelppo koota käyttövalmiiksi kotona, ja lisäksi se tarjoilee jatkuvan veden valuman, mikä pitää kannabiskasvisi tyytyväisinä ja nesteytettyinä.

Hitaaseen tippukastelujärjestelmään kuuluu letku, letkun ajastin, tippukytkimiä ja kiinnitysvälineitä, jotka pitävät letkun paikoillaan. Kasvattaja voi päättää asettaa tippukytkimiä mihin tahansa letkun varrelle, minkä ansiosta he kykenevät kätevästi kastelemaan yksittäisiä kasveja, jotka sijaitsevat eri puolilla kukkapenkkiä tai kasvatushuonetta. Aseta vain haluamasi aloitus- ja lopetusaika ajastimeesi ja sillä selvä!

Opciones de alta tecnología

Yhteenvetona: kastele hyvin, mutta älä liian usein!

Jos tiedät kuinka ja milloin kastella kasvejasi ja olet myös tietoinen mahdollisista kasteluun liittyvistä sudenkuopista, kykenet ehkäisemään yleisimmät kannabiksen kasvatukseen liittyvät ongelmat. Tulet kasvattamaan terveitä ja elinvoimaisia kasveja, ja voit odottaa saavasi mahtavia satoja!

Hauskoja kasvatushetkiä!

External Resources:
  1. How Much Water Does It Take to Grow Cannabis? - SoHum Living Soils https://sohumsoils.com
Vastuuvapautuslauseke:
Tämä artikkeli on tehty puhtaasti opetustarkoituksessa. Artikkelin sisältämät tiedot on kerätty ulkoisista lähteistä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 40481 arvosteluun