.
10 Aloittelijan Mokaa Kannabistuotteita Kokattaessa
Ei väliä oletko uusi kannabiskokki vai jo aiheeseen alustavasti tutustunut, sillä jos aihe vain kiinnostaa, on tämä artikkeli kuin tehty sinulle. Käymme läpi yleisimmät virheet liittyen kannabiksen käyttöön ruuanlaitossa. Jatka siis lukemista ja opi miten vältät yleisimmät erheet ja taiot maukkaat kannabishöysteiset kulinaristiset elämykset.
Sisällysluettelo:
- Raa’an kannabiksen käyttö
- Kannabiksen rouhiminen liian hienojakoiseksi
- Suurten rahamäärien käyttäminen leivontakannabikseen
- Unohtaa lisätä vettä öljyn tai voin sekaan
- Viimeisenkin tipan puristaminen seoksesta
- Vahvuuden testaamatta jättäminen ennen kokkailua
- Huono sekoitus ja epätasainen koostumus
- Konsentraattien käyttöön liittyvä tiedonpuute
- Annoskoon jättäminen huomiotta
- Lajikkeen valinnan merkityksen unohtaminen
Kannabiksen nauttimiseen on lukuisia erilaisia tapoja, mutta kannabisleivokset kuuluvat kiistattomiin suosikkeihimme. Tämä artikkeli avaa kannabiksen leivontakäyttöön liittyviä yleisimpiä mokia, jottei sinun tarvitsisi toistaa niitä. Toivomme näin sinun saavan uunista priimalaatua ulos, joka ainoa kerta.
1. RAA’AN KANNABIKSEN KÄYTTÖ
Yleisin aloittelijoiden tekemä moka kannabiksen kanssa leivottaessa? Raa’an kannabiksen käyttö raaka-aineena.
Lämpö on tarpeen kannabiksesta löytyvien kannabinoidien – useimmiten THC ja/tai CBD – aktivoimiseksi. Tämä aktivointiprosessi tunnetaan dekarboksylaationa, ja vaikka sana onkin vaikeampaa sorttia, niin itse toimenpide on sangen simppeli. Aloita laittamalla uuni päälle ja asettamalla lämpötilaksi 110–120 °C. Levittele sitten rouhittu kannabis leivinpaperin päälle ja sijoita koko komeus uuniin noin tunniksi. Sekoita kannabisrouhetta vähintään 15 minuutin välein. Tarkoitus on aktivoida kannabiksen yhdisteet, ei polttaa niitä.
Kannabisvoin tekemisessä on tärkeää pitää lämpötila matalampana ja pidemmän aikaa. Tähän tarkoitukseen soveltuu erinomaisesti slowcooker, haudutuspata ja vastaavat laitteet, jotka on suunniteltu ylläpitämään tasaista lämpöä.
Muista, että sinun TÄYTYY dekarboksyloida kannabis ennen kuin sekoitat sen rasvaan.
2. KANNABIKSEN ROUHIMINEN LIIAN HIENOJAKOISEKSI
Jotkut kannabiskokit kehottavat rouhimaan kannabiksen kahvimyllyllä tai monitoimikoneella, mutta on olemassa syitä miksei näin kannata toimia. Budien pulverisoiminen jauhoksi saat leivokset maistumaan ruohomaiselta, eivätkä kaikki välttämättä pidä tästä mausta. Se voi myös antaa kannabisvoille tai öljylle tumman vihreän sävyn. Käytä siis mieluummin hieman karkeampaa jauhatusta. Sopiva raekoko voi olla esimerkiksi merisuolan rakeiden luokkaa.
3. SUURTEN RAHAMÄÄRIEN KÄYTTÄMINEN LEIVONTAKANNABIKSEEN
Kannabiksella leivottaessa vähänkin on paljon. Monet aloittelijat tuhlaavat paljon budia aloittaessaan kokeiluita keittiössä. Hyvin potkivan leivoksen valmistamiseen ei tarvita lopulta paljoakaan kannabista. Tutustu tähän kannabisvoin reseptiin saadaksesi kuvan minkä verran raaka-aineita tarvitset.
Toisin kuin poltettaessa, ei kokkaamisessa käytettävän budin tarvitse olla laadukasta. Voit louhia täysin käyttökelpoisia kannabinoideja varsista, lehdistä, trimmausjätteestä ja säilytyspussien ja -purkkien pohjalle kertyneestä kasvimateriaalista. Yhdysvalloissa toimivat kaupalliset kannabisleipomot käyttävät usein erilaisia keräilyeriä raaka-aineena, joten jos sinulla on pääsy tällaiseen kierrätettävään raaka-aineeseen, niin käytä se hyödyksi ja jätä laatubudi toisella tavalla nautittavaksi.
4. UNOHTAA LISÄTÄ VETTÄ ÖLJYN TAI VOIN SEKAAN
Vaikka jotkut puristit saattavat väittää tätä huhupuheeksi, on veden lisääminen rasvan sekaan hyvä idea. Tämä ehkäisee öljyn/voin palamista ja sitä myötä kannabinoidien hajoamista. Määrän suhteen ei ole kiveen hakattuja ohjeita, mutta yritä lisätä vettä vähintään siten, että se muodostaa puolet kokonaisuudesta. Vesi nimittäin kiehuu pois. Näet eron myös ”pestyssä” lopputuloksessa, sillä se on vähemmän vihreää.
5. VIIMEISENKIN TIPAN PURISTAMINEN SEOKSESTA
Valmistettuasi kannabisvoiseoksen sinun täytyy siivilöidä se puhtaaksi hitaasti ja varovasti. Vanha kunnon juustokangas on omiaan tähän toimenpiteeseen, sillä se päästää läpi vain rasvan. Älä purista liian lujaa, sillä liian suuri paine voi pakottaa kasvimateriaalia harson läpi lopputuotteen sekaan. Käytä sen sijaan helliä otteita, virittele harso astian päälle ja anna painovoiman tehdä työ puolestasi.
6. VAHVUUDEN TESTAAMATTA JÄTTÄMINEN ENNEN KOKKAILUA
Kannabiksen käytön kokkailussa ei tarvitse olla venäläistä rulettia. Raaka-aineen vahvuuden testaaminen etukäteen on tärkeää, ja erityisesti näin on uusia reseptejä kokeiltaessa. Tarkista siis tekemäsi seoksen vahvuus ennen sen jatkojalostusta syötäväksi.
Tämä tapahtuu nauttimalla pieni ruokalusikallinen rasva-kannabissekoitusta. Odottele tunti (tai pari) ja punnitse vaikutuksia. Tämän pitäisi auttaa sinua hahmottelemaan sopivaa annostusta.
Toinen hyvä keino on käyttää seosta ensin koristeena tai kastikkeena. Tämä on simppeli ja yksinkertainen tapa hallita annostelua ja testata vaikutuksia. Samalla saat idean siitä, miten nopeasti vaikutukset puskevat päälle.
7. HUONO SEKOITUS JA EPÄTASAINEN KOOSTUMUS
Sinun tulisi aina varmistua, että tekemäsi sekoitukset ovat laadultaan tasaisin ja jakautuvat tasaisesti koko annoksen alueelle. Epäonnistu tässä tehtävässä, ja osa saattaa päätyä kiertoradalle toisten jäädessä vaille vaikutuksia. Sekoita siis keitostasi. Ja sekoita vielä uudestaan.
8. KONSENTRAATTIEN KÄYTTÖÖN LIITTYVÄ TIEDONPUUTE
Valmiiden konsentraattien käyttö kokkaamisessa on taiteenlaji, joka vaatii hieman harjoittelua onnistuakseen.
Kiefin kanssa kokkaaminen on lystiä. Sen hienojakoinen rakenne saa sen sulamaan lähes välittömästi rasvan tai öljyn sekaan, joskus jopa huoneenlämmössä. Hasis sen sijaan kinkkisempi tapaus ja vaatii hieman valmistelua, sekä rakenteesta riippuen erilaisia toimia. Kuivan hasiksen voi vetäistä pölyksi kahvimyllyllä, mutta tahmeamman version kanssa onnistuminen vaatii sen lämmittämistä ja sulattamista.
Huomioithan, että kannabiskonsentraatit ovat yleensä vahvuudeltaan kukintoja tujumpaa tavaraa, eli tarvitset niitä suhteessa vähemmän samaan lopputulokseen pääsemiseksi.
9. ANNOSKOON JÄTTÄMINEN HUOMIOTTA
Sopivan annostelun laskeminen edellyttää laskutoimituksia. Useimmat budit sisältävät tänä päivänä 15–20 % THC:tä, mutta mitä tämä tarkoittaa kokattaessa?
Jos oletamme että täydet 100 %:n kannabinoideista siirtyy lopputuotteeseen, voidaan 20 % THC:tä sisältävän lajikkeen annostelu laskea seuraavasti.
1 gramma kannabista = 1000 mg kuivapainoa = 200 mg THC:tä
Jos siis olet tekemässä aloittelijoille sopivia leivoksia (tyypillisesti 5–10 mg per annos), antaa 1 kukkagramma sinulle aineksia 20 leivokseen. 100 % hyötysuhde ei kuitenkaan ole reaalimaailmasta, vaan prosentti on pikemminkin 50 luokkaa. Näin ollen tarvittava määrä kannabista 20 keksin tai kakun leipomiseen on 2 grammaa.
10. LAJIKKEEN VALINNAN MERKITYKSEN UNOHTAMINEN
Lajikkeen valinta on erittäin tärkeässä roolissa, aivan kuin poltettaessakin, sillä eri lajikkeet eroavat toisistaan vaikutuksiltaan. Tällä on jonkin verran tekemistä genetiikan (indica vs. sativa) kanssa, mutta suurimmat erot tulevat erilaisten kannabinoidi- ja terpeeniprofiilien kautta.
Terpeenit ovat vastuussa kannabiksen mausta ja aromeista. Meidän oppiessamme lisää kannabiksesta olemme huomanneet, että itse asiassa niillä on massiivinen rooli myös eri lajikkeiden vaikutusten eroissa.
Kannabiksen sisältämien kemiallisten komponenttien keskinäisiä, toisiaan voimistavia vaikutuksia kutsutaan entourage-efektiksi. Synergiaetuja on CBD:llä, THC:llä ja muilla kannabinoideilla, mutta myös terpeeneillä ja muilla kannabiksen lukuisilla fytokemikaaleilla.
Hakemistasi vaikutuksista riippuen esimerkiksi joku näistä neljästä alta löytyvästä valikoimamme lajikkeesta voisi sopia kannabispohjaisen kokkaustuokiosi kulmakiveksi:
• Runsaasti THC:tä vahvan vaikutukset saamiseksi: Royal Gorilla
50/50 indica/sativa-hybridi Royal Gorilla omaa pineenivoittoisen terpeeniprofiilin. Tämä tarjoaa käyttäjälle päähän keskittyvän pilven ohella rentouttavan fyysisen vaikutuksen, joka antaa rauhan koko keholle. Lajikkeen THC-pitoisuus nousee aina 25 % asti, eli tätä yrttiä ei kannata aliarvioida. Annostele varovasti!
Fat Banana
Banana x OG Kush | |
350 - 400 gr/m2 | |
80 - 140 cm | |
8 - 10 viikkoa | |
THC: 25% |
Sativa 30% Indica 70% | |
450 - 500 gr/plant | |
170 - 200 cm | |
Lokakuun alku | |
Rauhoittava |
• Aromaattinen ja terpeenirikas lajike: Lemon Shining Silver Haze
Lemon Shining Silver Haze sisältää tuhdin annoksen sitrusaromin taustalla olevaa limoneeni-terpeeniä ja pilven, joka lyö moniulotteisesti sekä päähän että kroppaan piristäen ja jumittaen. Jotkut limoneenin isomeereistä tuoksuvat sitruunoilta ja toiset appelsiineilta. Lemon Shining Silver Haze saa sinut innostumaan ja haluamaan lisää.
Lemon Shining Silver Haze
Lemon Skunk x Shining Silver Haze | |
600 - 650 gr/m2 | |
80 - 140 cm | |
9 - 10 viikkoa | |
THC: 21% |
Sativa 75% Indica 25% | |
650 - 700 gr/plant | |
130 - 170 cm | |
Lokakuun puoliväli | |
Jumittava, Selkeä, Tasapainoinen |
Osta Lemon Shining Silver Haze
• Tasapainoinen THC:CBD-suhde ja rento sekä selväpäinen pilvi: Medical Mass
Jos haussa on rauhoittava ja lievittävä vaikutus hieman vähemmällä päihtymisellä, on mausteisen makea Medical Mass luottamuksen arvoinen valinta. Se tuottaa rauhallista oloa jättäen pään selkeäksi. Kannabinoidisisältö käsittää noin 10 % CBD:tä ja saman verran THC:tä, eli tästä lajikkeesta leivot mainiot keskivahvuiset keksit tai kakut.
Medical Mass
Critical Mass x CBD dominant plant | |
500 - 550 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
10 - 11 viikkoa | |
THC: 10% |
Sativa 40% Indica 60% | |
500 - 550 gr/plant | |
120 - 150 cm | |
Lokakuun alku | |
Fyysisesti rentouttava, Rauhoittava |
• Reipas CBD-annos ja rauhoittava vaikutus: Solomatic CBD
Jos haet pelkkää CBD:tä sisältää lajiketta etkä halua päihtyä, on Solomatic CBD fantastinen vaihtoehto Lemon Shining Silver Hazelle. Sen terpeeniprofiili on samankaltainen, mutta THC:n puute jättää psykotrooppisen päihdevaikutuksen pois. CBD:tä lajikkeesta ei kuitenkaan puutu, sillä sen määrä nousee aina huimaan 21 prosenttiin asti!
Solomatic CBD
Diesel CBD x Asia CBD Auto | |
150 - 200 gr/m2 | |
50 - 100 cm | |
7 - 8 viikkoa | |
THC: 1% |
Sativa 20% Indica 70% Ruderalis 10% | |
30 - 80 gr/plant | |
60 - 100 cm | |
10–11 viikkoa itämisen jälkeen | |
Kevyt , Selkeä |